Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

П.Р. [ Beta ]

18. 01. 2023. 22:28 >> 22:26
5

HIL

"U Stejt departmentu bilo mnogo zaljubljenika u Jugoslaviju"

Ambasador SAD-a u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da je u američkom Stejt departmentu bilo mnogo zaljubljenika u Jugoslaviju koji nijesu bili spremni za njen raspad.

U intervjuu za novi broj "Nedeljnika", koji će sjutra biti objavljen u štampanom izdanju, Hil je rekao da je u američkoj administraciji bilo mnogo onih koji su se bavili Jugoslavijom i među njima "mnogo jugonostalgičara".

"Bilo je mnogo onih koji su uživali u toj zemlji, koji su voljeli Jugoslaviju i njen narod. Takvi nikesu bili spremni da vide kako se ona urušava", naveo je Hil.

Hil je govorio i o svom odrastanju u Jugoslaviji, o svom prvom poslu u američkoj administraciji -, 1978. u Beogradu, o svom angažmanu 1990-ih.

"I prije no što sam došao ovdje poslom, moj stav je bio da treba da postoji cjelokupno rješenje, a ne da jedna po jedna republika, poput domina, napušta Jugoslaviju. Smatrao sam da treba održati veliku konferenciju o tome kako će Jugoslavija izgledati", kazao je Hil.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније