Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ N1 ]

08. 08. 2022. 14:16 >> 14:13

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Dvoje Poljaka povrijeđenih u nesreći u Hrvatskoj kritično

Dvoje teško povrijeđenih poljskih državljana i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih liječenih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja o stanju putnika poljskog autobusa nakon nesreće u subotu na autoputu A4.

Dvojica najteže povrijeđenih nalaze se na odjeljenju intenzivne njege varaždinske bolnice i njihovo stanje je i dalje kritično, kažu u Ministarstvu.

U varaždinskoj bolnici nalazi se još pet povrijeđenih Poljaka čije je stanje stabilno i smješteni su na specijalizovana odjeljenja.

Do sada su četiri pacijenta iz varaždinske bolnice otpuštena i otišla u Poljsku. Četiri osobe povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći operisane su u varaždinskoj bolnici.

U Opštoj bolnici Čakovec oba pacijenta su stabilno, a pacijent koji se nalazi na intenzivnoj njezi uskoro će biti prebačen na odjeljenje traume.

U KBC-u Dubrava svih šest pacijenata je stabilno, kao i šest pacijenata u KBC-u Zagreb, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira ove nedjelje, vjerovatno već u srijedu, da vrati kući desetak povrijeđenih u autobuskoj nesreći kod Brezničkog Huma u ​​kojoj je život izgubilo 12 osoba, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravlja Valdemar Kraska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније