Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ B.B. ]

19. 03. 2022. 20:01 >> 20:01
4

IZETBEGOVIĆ

Čović kriv za neuspjeh pregovora o izbornoj reformi u BIH

Lider Stranke demokratske akcija (SDA) Bakir Izetbegović optužio je danas predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiaH) Dragana Čovića za neuspjeh pregovora o izbornoj reformi, kao i za loše odnose Bošnjaka i Hrvata.

Izetbegović je rekao da je, prije svega, potrebno popraviti odnos Bošnjaka sa Hrvatima u BiH.

"To je jedna od krucijalnih potreba, to se mora uraditi. On (Dragan Čović) je svojim djelovanjem, nepotpisivanjem bez pravog razloga ugovora sa Islamskom zajednicom, odlascima u Beograd, Banjuluku, podrškom Miloradu Dodiku, koketiranjem sa silama koje ugrožavaju ovu zemlju, razljutio Bošnjake da sad ne možemo napraviti ono što nam treba i što je normalno", ocijenio je lider SDA.

Prema njegovim riječima, Čović je uradio toliko lošeg da je sam sebi suzio prostor djelovanja i da mu "niko više ne želi vjerovati".

"Nema čovjeka, običnog, obrazovanog, neobrazovanog, patriote, iz lijeve opcije koji je u ovom trenutku za to da mu se izađe u susret, jer ne vjeruju dvojcu Čović-Dodik", kazao je Izetbegović na stranačkom skupu žena SDA.

Dodao je da su pomirenje sa Hrvatima od njega tražili stranci.

"Prijatelji iz međunarodne zajednice, nijesu došli da nas nešto prevare i da nas na nešto natjeraju. Traže od nas da završimo ono što je logično, traže da zatvorimo jedan front, da nemamo problem i sa Beogradom i Zagrebom", kazao je Izetbegović.

On je kazao da Čović smatra da su problem napravile lijevo orjentisane stranke, koje su izabrale Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, ali da, kako je naveo, Čović ipak od SDA traži da taj problem riješe.

"Čović se poziva na to da su krivi ljevičari, jer su izabrali Komšića za člana Predsjedništva BiH i da on ovo sve radi zbog toga. Ne znam je li to tako. Ali onda dođu meni da ja i SDA taj problem riješimo, a nismo ni luk jeli ni luk mirisali", kazao je Izetbegović.

Lider SDA je naglasio da neće činiti ustupke Čoviću u vezi sa reformom Izbornog zakona, navodeći da će lider HDZ BiH morati da odustane od nekih zahtjeva.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније