Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

25. 01. 2022. 06:43 >> 06:44

NADLEŽNI ZABRINUTI

Slovenija: Čak 9 žrtava na planinama od početka godine

Slovenačka gorska služba spašavanja (GŠ) izrazila je zabrinutost zbog čak devet žrtava u slovenačkim planinama od početka ove godine, u nesrećama zbog vremenskih uslova, ali i nepažnje onih koji tamo odlaze, ističući da takav broj ukazuje na opasan trend.

"Četrdeset i jedna nesreća i devet umrlih, to je izuzetno mnogo za ovo razdoblje u odnosu na ranije godine", kazao je na konferenciji za novinare Toni Smolej iz Gorske službe spašavanja, prenijela je Hina.

On je dodao da je tokom cijele prošle godine slovenačka GŠ imala 630 akcija spašavanja, od kojih polovinu izvlačenjem nastradalih iz vazduha, te da bi, uz nastavak ovakvog lošeg trenda broj mrtvih i stradalih ove godine mogao biti mnogo veći nego posljednjih godina.

"Primjećujemo da neki u planine zimi idu shvatajući to kao šetnju i da ne razmišljaju o silasku nazad", kazao je on, uz napomenu da neki planinari nemaju ni odgovarajuću opremu za zimske uslove ili ne znaju da je koriste, te da rizikuju klizanje na ledenoj površini i najteže ishode.

I ovog vikenda je u Karavankama bilo neuobičajeno mnogo ljudi, među kojima su mnogi bili u običnim sportskim patikama, naveo je predstavnik GŠ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније