Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

19. 01. 2017. 21:13 >> 20:48

MEKTIĆ SAOPŠTIO

"Služba nije prisluškivala zvaničnike Srbije"

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić izjavio je da je veoma značajno što je po hitnom postupku završena istraga o tome da li je tajna služba BiH navodno prisluškivala zvaničnike Srbije, ističući da je od izuzetne važnosti da se imaju dobri odnosi sa Srbijom u segmentu rada obavještajnih službi.

"Neki mediji su spekulisali da je se tu radilo o udaru na Srbiju i na institucije te zemlje. Te informacije su išle u smjeru da se destabilizuju odnosi dvije zemlje", rekao je Mektić za regionalnu N1 televiziju.

On je istakao da je jako značajano što je utvrđeno da nije bilo prisluškivanja, kao i da je veoma bitno da je parlamentarna komisija za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne službe (OBA) BiH utvrdila da je ta služba radila u skladi sa zakonom i interesima BiH.

Mektić je još rekao da su u proteklom periodu bespotrebno napadani kadrovi Republike Srpske u Savjetu ministara BiH, tako što su optuženi da su "dozvolili nezakonite radnje protiv interesa Srbije".

Predsjedavajući parlamentarne Komisije za nadzor nad radom OBA Nikola Šprić izjavio je danas poslije sastanka s rukovodstvom Agencije da ona nije prisluškivala zvaničnike Srbije, kako se ranije spekulisalo u medijima.

Takve spekulacije pojavile su se nakon što su se u medijima pojavili djelovi dokumenta OBA pod kodnim nazivom "Ušće", a postojanje dokumenta potvrdio je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je insistirao na istrazi zbog navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније