Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 05. 2016. 11:13 >> 10:56

MEKTIĆ PORUČIO

Obavezni smo da štitimo ustavni poredak

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je rekao da podržava to da ljudi izraze svaki oblik nezadovoljstva javnim protestom na demokratski i civlizovan način.

"Sve što ne sadrži nasilje, i ne sadrži napad na nečiju imovinu ili napad na nekoga fizički. Mi smo obavezni da štitimo ustavni poredak i imovinu građana i državnu imovinu i naravno da bih zatražio da se sve agencije uključe tamo gdje bi postojala jedna ozbiljna ugroženost", kazao je Mektić u intervjuu za BHT1.

Komenatrušući to što će biti održan miting i kontramiting, Mektić kaže da to mogu biti opasne igre, pogotovo kada je u pitanju masa.

Mektić je govorio i o tome kako ocjenjuje bezbjednosnu situaciju u BiH o kojoj se raspravljalo na sjednici Savjeta ministara.

Kako je rekao, nije došlo do značajnijeg pogoršanja ukupne bezbjednosne situacije u BiH, ali ni do nekog znatnijeg poboljšanja.

"S obzirom na sve te pokazatelje i sve ocjene, mislim da bi trebalo da pružimo više bezbjednosti našim građanima, i napravimo jedno bolje bezbjednosno stanje unutar BiH posebno sa aspekta izvršenja nekih teških krivičnih djela koji se tiču lične i imovinske sigurnosti naših građana", zaključio je Mektić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније