Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

24. 10. 2024. 13:28 >> 13:28
2
Čitaj mi:

lindon đeljaj

"Optužbe ZBCG neosnovane, zlonamjerne i politički motivisane"

Član predsjedništva Albanskog Foruma (AF) Lindon Đeljaj saopštio je da su optužbe koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) neosnovane, zlonamjerne i politički motivisane, i poručio da ih smatra "pokušajem da se skrene pažnja sa stvarnih izazova sa kojima se suočavamo kao društvo u Crnoj Gori". On se oglasio nakon što su iz te koalicije poručili ministru Niku Đeljošaju da im ne prijeti da će ih izbaciti iz Vlade, jer mu se može desiti da jedino on bude izbačen.

"U vezi saopštenja Koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), osjećam potrebu da se javno oglasim i osvrnem na iznesene optužbe prema gospodinu Niku Đeljošaju. Ove optužbe su neosnovane, zlonamjerne i politički motivisane, te ih smatram pokušajem da se skrene pažnja sa stvarnih izazova sa kojima se suočavamo kao društvo u Crnoj Gori", kazao je Đeljaj.

Kako je kazao, želi jasno da naglasi da Đeljošaj nije nikada pokazao niti šovinizam niti prijetnje prema bilo kojem narodu u Crnoj Gori, uključujući srpsku zajednicu.

Đeljaj je kazao da su njegov politički angažman i stavovi uvjek bili usmjereni na zaštitu prava i ravnopravnosti albanske zajednice, kao i svih građana Crne Gore. Poručuje da su "insinuacije" koje dolaze iz ZBCG "grubi pokušaj diskreditacije jednog odgovornog političara koji zastupa interese svoje zajednice, a ne širenje bilo kakve mržnje ili netrpeljivosti".

"Drugo, važno je istaći da je politička pozicija Nika Đeljošaja rezultat legitimnog političkog procesa i podrške koju uživa među svojim biračima. Njegov doprinos kao ministra i potpredsednika vlade nije “ničim zaslužen”, već je dio šireg političkog aranžmana kojim se obezbjeđuje zastupljenost glasača AF, što je osnovno načelo demokratske države. Napadi na njegovu funkciju zapravo su napadi na principe multietničkog društva za koje se zalažemo kao partija koja u kontinuitetu od 2006 god. Za vašu informaciju, iza ministra AF u Vladi Crne Gore stoje dva poslanika Albanskog foruma", navodi u saopštenju. 

Poručuje da zabrinjava retorika koja dolazi iz ZBCG, a koja, ističe, pokušava da opravdane političke stavove albanskih predstavnika predstavi kao napade na srpski narod.

"Ovakav narativ samo produbljuje podjele , umjesto da doprinosi dijalogu i razumevanju. Albanci u Crnoj Gori, kao i druge zajednice, imaju pravo da budu ravnopravno zastupljeni i uvaženi u političkom životu zemlje. Pozivam Koaliciju ZBCG da se okrene evropskm putu Crne Gore , da radimo svi zajedno da Crna Gora bude sto prije dio EU da bi gradjani Crne Gore bolje i pravednije zivjeli u njoj. Samo kroz međusobno poštovanje i uvažavanje možemo izgraditi stabilnu i prosperitetnu Crnu Goru za sve njene građane", zaključuje Đeljaj. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније