Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

17. 10. 2024. 14:52 >> 14:56
Čitaj mi:

SASTANAK

Azemović sa Don Meken: Dijaspora značajan partner u ekonomskom razvoju Crne Gore

Dijaspora je značajan partner u ekonomskom razvoju Crne Gore, saopšteno je na sastanku ministra dijaspore Mirsada Azemovića sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

Azemović je istakao važnost stvaranja povoljnog investicionog ambijenta i promocije inovativnih poslovnih modela koji bi motivisali povratak iseljenika u Crnu Goru.

„Želimo da kapital, znanje i iskustvo koje naši ljudi u dijaspori posjeduju bude investirano u našu domovinu. Prepoznajemo ogromne prirodne potencijale Crne Gore kao atraktivne destinacije za ulaganja i vjerujemo da dijaspora ima ključnu ulogu u ekonomskom i društvenom razvoju naše zemlje“, izjavio je Azemović.

Meken je istakla važnost rada Vlade sa dijasporom i značaj inicijativa koje imaju za cilj rješavanje uzroka odlaska građana iz matične zemlje.

Takođe, naglasila je važnost sinhronizovanih napora cijele Vlade Crne Gore u daljem unapređenju ključnih sektora, a ukazala je i na dinamičnu političku i ekonomsku situaciju u zemlji, ali i na brojne mogućnosti za napredak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније