Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

16. 10. 2024. 13:37 >> 13:38
Čitaj mi:

SASTANAK U SKUPŠTINI

Gerasimenko: Crna Gora dokazala da ima veliko srce

Bez obzira na veličinu države, Crna Gora je dokazala da ima veliko srce, prihvativši raseljena lica iz Ukrajine, koji su pobjegli od rata u ovoj zemlji, kazao je ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleg Gerasimenko.

Gerasimenko se sastao danas sa potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Nikolom Camajem, koji je irazio žaljenje zbog ratnih dešavanja i nevino stradalih u Ukrajini.

"Crna Gora je uvijek širom otvarala svoja vrata za sve nevoljnike, pa je tako i prva od zemalja van EU koja je prihvatila izbjeglice iz Ukrajine", podsjetio je on

Poručio je da naša zemlja daje puni doprinos da se Ukrajini vrati mir i sloboda koju zaslužuju.

"Odlučni smo nastavak podrške i solidarnosti Ukrajini na svim poljima. Crna Gora će i u buduće biti sigurno utočište svima koji se nađu u nevolji uz nadu da se što prije stvore mirnodopski uslovi za njihov povratak kući", kazao je Camaj. 

Gerasimenko je kazao da se nada da raseljena lica neće čekati još dugo na mir u Ukrajini i da će se uskoro vratiti svojoj domovini.

Obostrano je zaključeno da su odnosi dvije države prijateljski što dokazuje i devet potpisanih i još trinaest sporazuma između Crne Gore i Ukrajine koji su u proceduri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније