Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

09. 10. 2024. 16:29 >> 16:29
3

DUKAJ

NVO nijesu "agenture", već važan činilac za razvoj društva

Ministar javne uprave Maraš Dukaj istakao je da se i kao ministar i kao funkcioner Albanskog foruma duboko protivi ideji i namjeri ograničavanja rada nevladinih organizaciija po ugledu na nedemokratske države koje proganjaju aktiviste civilnog sektora.

Kako je Dukaj naveo, nevladine organizacije nijesu nikakve „agenture“ nego su važan činilac u demokratizaciji i razvoju društva i ključni partner vlasti u sprovođenju reformi.

"Nije bilo tako davno kada smo u neposrednom okruženju imali društva koja su se okretala traženju neprijatelja, umjesto razvoju. Takva društva napravila su najveću štetu sama sebi. Siguran sam da je crnogorsko društvo dovoljno zrelo da ne dopusti da ovako retrogradne inicijative prođu", poručio je ministar Dukaj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније