Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

15. 09. 2024. 09:23 >> 09:23
2

Borovinić Bojović

Samo društva utemeljena u demokratiji mogu kontinuirano da napreduju

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je svim građanima i građankama Podgorice i Crne Gore Međunarodni dan demokratije, koji se obilježava danas.

„Demokratija ili vladavina naroda, čiji se dan obilježava danas u svim civilizovanim zemljama svijeta, nije samo oblik društvenog uređenja kojem teži savremeno čovječanstvo, već i jedan temeljni princip, pa i način života zasnovan na poštovanju, pravednosti, ravnopravnosti i slobodi. Istorija je na bezbroj konkretnih primjera dokazala da samo društva utemeljena u demokratiji mogu da ostvare kontinuitet u razvoju i napretku, kako društvenom, tako i tehnološkom”, istakla je ona.

Prema njenim riječima današnji praznik opominje i nas u Podgorici i Crnoj Gori da moramo baštiniti demokratiju kao trajnu vrijednost, zadatak i cilj kojem težimo.

To nije lako, dodaje, jer demokratija zahtijeva napore i principijelnost, a ponekad i žrtvovanje pojedinačnih interesa.

“Skupština Glavnog grada u prethodnih godinu i po bila je primjer transparentnosti i mjesto u kojem se mogao čuti glas svih predstavnika našeg društva o brojnim temama koje smo pokretali, svjesni da je dijalog samo jezgro demokratije. Uvjerena sam da će naš Parlament i u budućnosti nastaviti istim putem, sa sviješću da demokratija nikada ne može biti zauvijek osvojena, već da se svakog dana moramo boriti za nju i da se ta borba nikada ne završava. Ovo je prilika da pozovem sve Podgoričane i Podgoričanke da aktivno učestvuju u toj borbi, da budu dio demokratskih procesa kroz koje naše društvo jača i napreduje, stvarajući na taj način uslove za bolji kvalitet života svih nas pojedinačno. Srećan Međunarodni dan demokratije”, zaključila je Borovinić Bojović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније