Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 09. 2024. 16:01 >> 16:02
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ SA MAKEDONSKIM KOLEGOM

"Napredak Crne Gore dobra vijest za sve kandidate za EU"

Napredak Crne Gore na evropskom putu, kroz dobijanje pozitivnog IBAR-a, dobra je vijest za sve zemlje kandidate i da predstavlja podsticaj još bližoj regionalnoj saradnji.

To je ocijenjeno na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića sa ministrom evropskih poslova Sjeverne Makedonije Orhanom Murtezanijem.

„Kao države koje dijele evropske i evroatlantske vrijednosti, Crna Gora i Sjeverna Makedonija blisko sarađuju na bilateralnom planu i njeguju politički dijalog na visokom nivou“, ocijenili su sagovornici.

Uz osvrt na zajedničke vanjskopolitičke prioritete, istakli su važnost ubrzanja procesa pridruživanja Evropskoj uniji, te konstatovali da postoji prostor za frekventniju komunikaciju na polju razmjene znanja i iskustava vezanih za sam pregovarački proces.

Govoreći o ostalim temama iz domena bilateralnih odnosa, izražena je zainteresovanost za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblastima ekonomije, poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније