Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG ]

11. 09. 2024. 06:28 >> 06:28
1
Čitaj mi:

ZAKAZANA SJEDNICA SO

Andrijevica danas izlazi iz političke krize, Ćulafić na čelu opštine

Opština Andrijevica će sa današnjom sjednicom Skupštine opštine izaći lagano iz duge političke krize.

Vladinom Odboru povjernika koji je upravljao ovim gradom od marta prošle godine prestaće mandat.

Sagovornik Portala RTCG objasnio je da ostaje potom rok od trideset dana da dosadašnji predsjednik Željko Ćulafić (SNP) bude izabran ponovo za predsjednika.

On, pak, vjeruje da će se i to i sve stale dogovorene funkcije rasporediti u kraćem periodu.

“U ovom trenutku je najbitnije da mi imamo definitivno 16 odbornika, i da Demokratska partija socijalista ostaje u opoziciji. Trojici odbornika sa liste građana ‘Za budućnost naše djece’ ostavljena su otvorena vrata da razmisle hoće li se nama pridružiti ili ostaju i oni u opoziciji”, kazao je taj sagovornik.

Opština će potom dobiti i dva potpredsjednika: jednog iz DF-a Miodraga Đukića, i drugog iz “Evrope sad” čije ime još nije određeno.

Time su prekraćene sve priče i mogućnosti da se izbori u Andrijevici ponavljaju, kao što će to biti u Budvi.

Na lokalnim izborima u Andrijevici, održanim  2. juna pravo DPS je osvojio 11 mandata, Кoalicija SNP-Demokrate 8, Pokret Evropa sad 4, koalicija „Za budućnost Andrijevice“ (DF)  i Grupa građana „Za budućnost naše djece“ po tri.

Jedan mandat pripao je Grupi građana  „Vasojevićki pokret – Ujedinjenja - Vesko Raketić“. Bez mandata ostala je Ujedinjena Crna Gora.

A do ovog dogovora, koji će danas biti formalizovan, nije bilo lako doći i pratila ga je vrlo napeta atmosfera.

Dosadašnjem menadžeru Opštine Andrijevica Milošu Čukiću, koji će ubuduće biti na poziciji savjetnika predsjednika opštine, zapaljen je automobil ispred porodične kuće u selu Trešnjevo.

On nije imao dilemu da to odmah dovede u vezu sa političkom situacijom, ali prije svega sa činjenicim da je zajedno sa sekretarom Sekretarijata  za opštu upravu, društvene djelatnosti, urbanizam, komunalnu djelatnost i zaštitu životne sredine, prijateljem i drugarem iz istog sela Duškom Stojanovićem,  bio vrlo aktivan u istraživanju kako su građene male hidroelektrane u toj opštini na osnovu falsifikovanog Prostorno urbanističkog plana.

Poznato je kako se to i  završilo podnošenjem krivičnih prijava Specijalnom državnom tužilaštvu, otkrivanjem još nekih detalja, i najavom novih.

U medijima nije čak ni zabilježeno i ostali su nepoznati počionioci koji su samo tri noći ranije nego Milošu, predsjedniku opštine Željku Ćulafiću zapalili trista bala sijena i jednu garažu od bliskih rođaka, misleći da je njegova.

Tako je situacija u Andrijevici nakon održanih lokalnih izbora postala vrlo “zapaljiva” i dramatična.

“Sada se lagano vraćamo u normalne tokove, nastavljamo tamo gdje smo stali. U naredne četiri godine, uz stabilnu vlast, mislim da ima nade da učinimo nešto dobro za Andrijevicu”, kazao je sagovornik Portala RTCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније