Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

04. 09. 2024. 15:30 >> 15:30
Čitaj mi:

vukićević

Počela rekonstrukcija regionalnog puta Bar-Kamenički most-Krute

Premijer Vlade Crne Gore Milojko Spajić, ministarka saobraćaja Maja Vukićević i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović najavili su početak rekonstrukcije regionalnog puta Bar-Kamenički most-Krute.

"Zadovoljstvo mi je što danas možemo da objavimo početak radova na rekonstrukciji regionalnog puta Bar - Kamenički most - Krute. Lično sam se kao poslanica u Parlamentu više puta bavila ovom temom, zahvaljujući amandmanu koji smo podnijeli kolega Dejan Djurović i ja obezbijeđen je i dio sredstava za početak radova na ovom putu. Ovo je važan regionalni put, kojim prolazi veliki broj vozila, i dugo se čekalo da se počne sa rekonstrukcijom", navela je Vukićević.

Ona je istakla da joj je zadovoljstvo što su, kako kaže, relativno brzo od preuzimanja ministarstva u direktnoj komunikaciji sa Vladom i sa direktorom Uprave za saobraćaj, i predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem i predsjednikom Opštine Ulcinj Gencijem Nimanbeguom dogovorili da radovi na ovom putu krenu odmah nakon ljeta, što se danas i realizuje. 

"Rekonstrukcijom ovog puta značajno će se rasteretiti putni pravac Bar - Ulcinj i smanjiti saobraćajne gužve kroz Dobre Vode, Utjehu i Ulcinj. Takođe, postojeći putni pravac Bar-Kamenički most-Krute svojim tehničkim karakteristikama nije omogućavao bezbjedno kretanje vozila, naročito u toku ljetnjih mjeseci, kada je ovim putnim pravcem tranzitirao veliki broj vozila ka i od granice na Sukobinu. Nakon rekonstrukcije dobićemo put koji će obezbijediti veću protočnost saobraćaja, podići nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i omogućiti bolju turističku valorizaciju ovog kraja", saopštili su iz Ministarstva saobraćaja. 

Poručuju da ostaju posvećeni rekonstrukciji putne infrastrukture na teritoriji čitave Crne Gore, kako na sjeveru tako i na jugu zemlje.

"U narednom periodu na teritoriji opštine Bar imamo u planu izgradnju bulevara od raskrsnice za tunel Sozina do uklapanja u postojeći bulevar, adaptaciju puta Bar - Ulcinj i kao najznačajniji i najzahtjevniji projekat, projekat izgradnje autoputa od Podgorice do Bara i dalje preko Ulcinja do granice sa Republikom Albanijom. Samo sa ovako razvijenom putnom infrastrukturom možemo podići nivo turističke ponude ovog dijela Crnogorskog primorja, kao i omogućiti punu valorizaciju i učiniti konkurentnom Luku Bar", zaključili su iz resora na čijem je čelu Vukićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније