Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

15. 08. 2024. 19:01 >> 19:07
Čitaj mi:

SONJA MILATOVIĆ

"Predlog da naknada pripravnicima iznosi 600 eura je diskriminatorski"

Zna se da raštimovani orkestar PES-a svu svoju politiku zasniva na, mnogo puta do sada, razobličenim obmanama i prevarama, ali je žalosno ovo čemu svjedočimo – da u svoju fabriku manipulacije guraju mlade ljude, poručila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

"Naime, u novom pokušaju da objasne građanima kako bolje žive, mada građani to ne osjećaju na svojoj koži, pompezno su najavili predlog za povećanje pripravničkih naknada sa 450 eura na 600 eura. I ne bi u tome bilo ništa sporno, da nedavno nije poput spasa crnogorskoj javnosti predstavljen program “Evropa sad 2”, u kojem je paf-paf premijer Milojko Spajić najavio povećanje minimalne zarade na 600 eura za zaposlene sa srednjom stručnom spremom odnosno 800 eura za zaposlene sa visokom stručnom spremom", istakla je Milatović. 

Milatović je upitala "Milojka Spajića i njegove 'eksperte'” zašto diskriminišu mlade ljude time što predlažu povećanje njihovih pripravničkih naknada na 600 eura, koliko će iznositi minimalna plata lica sa SSS, umjesto na 800 eura koliko će, navodi, kako kazaše vlastodršci, iznositi minimalna plata visokoškolaca u Crnoj Gori.

"Ili će možda vladajući PES u svom prevarantskom maniru pokušati da objasni da pripravnici nijesu visokoškolci dok ne završe pripravnički?! Zaključno, pošto očigledno ni rezultate istraživanja, koji vam govore da strmoglavo padate, ne razumijete kao poziv da prestanete sa lažima, obmanama, manipulacijama i prevarama, otrežnjenje koje će, nakon Budve i Andrijevice, uslijediti i u Gusinju, Podgorici i Kotoru biće bolno", navodi Milatović. 

Poručuje da neće pomoći ni najnovija brutalna zloupotreba državnih preduzeća, gdje se uz račune za struju EPCG dostavlja i politički program PES-a.

"To je potez očajnika koji su u strahu da se bliži politički kraj", istakla je Milatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније