Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

22. 07. 2024. 18:53 >> 18:53
Čitaj mi:

klasičan primjer zloupotrebe službenog položaja

Milatović: Odluka Vrhovnog suda nezapamćena zloupotreba

Odluka Vrhovnog suda o produženju pritvora Zoranu Lazoviću koju su donijele sudije Vesna Vučković, Ana Vuković i Marijana Pavićević nezapamćena je zloupotreba službenog položaja koja je očigledno politički motivisana, smatra poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

"Naime, kako drugo objasniti činjenicu da su sudije Vrhovnog suda u obrazloženju odluke navodile činjenice koje nijesu navedene ni u prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, kao i činjenice koje se grubo kose sa stvarnim događajima. Više je nego jasno da sud nije donio pravnu već političku odluku te da su se i djelovi crnogorskog sudstva uključili u progon bivših državnih funkcionera kako bi davali vještačko disanje aktuelnoj parlamentarnoj većini i Vladi", navodi ona. 

Kada se tome doda činjenica da je jedan od lidera DF-a potvrdio da je VDT Milorad Marković izabran u Vladi a ne u Skupštini, Milatović kažeda je više nego jasno da je pravosuđe izgubilo samostalnost i postalo batina u rukama za obračun sa političkim neistomišljenicima.

"Demokratska partija socijalista podstiče državne organe da ispitaju sve navode o bilo kom krivičnom djelu i u odnosu na bilo kog učinioca počevši od nas samih i naših porodica. To, međutim, mora biti učinjeno u pravičnom, a ne političkom postupku, u skladu sa Ustavom i zakonima. Nećemo ostati nijemi na očigledne zloupotrebe koje vrše djelovi tužilaštva i sudstva i borićemo se svom snagom da pravosuđe ponovo bude samostalno, nezavisno i nepristrasno a da sudije i tužioci odluke donose ne po očekivanjima onoga ko je na vlasti nego po onome što su pozitivnopravni propisi", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније