Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

07. 08. 2024. 14:43 >> 14:43
Čitaj mi:

SNP

"Toksična kampanja protiv Marinovića u interesu privatnih monopolista"

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore, koja se dokazala kao partija socijalne pravde i beskompromisni borac protiv organizovanog kriminala i korupcije svjedoči ovih mjeseci besprizornoj kampanji protiv našeg člana, Gorana Marinovića, donedavnog izvršnog direktora ZUACG Montefarm, u kojoj su prednjačila dva poslanika Demokratske partije socijalista i jedne dnevne novine, navodi se u saopštenju te partije.

Iz SNP-a su kazali da je "nezapamćeno blaćenje imalo svrhu prikazivanja nepostojećih zloupotreba u privredi, do granice kriminalnih djelatnosti".

"Stvaranje takvog utiska uz svakodnevno pozivanje SDT da reaguje, a znajući nadležnosti SDT-a, implicira stvaranje potpuno pogrešne slike o cjelokupnom SNP-u i svim njegovim članovima. Interesantno je u cijeloj ovoj kampanji što se radi o čovjeku koji u svom dugogodišnjem životu i radu nije imao prekršajnu prijavu čak ni u saobraćaju", navodi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik SNP-a Vladimir Joković, potpredsjednik Dragoslav Šćekić, kao i članovi Predsjedništva Dragan Ivanović i Dragan Vukić.

Druga čudna stvar je, kako tvrde, što nigdje ne pominju impozantne rezultate koji su postignuti u razduživanju milionskih dugova koje je zatekao u Montefarmu, stvaranju milionskih profita u firmi koja je bila dugogodišnji gubitaš, kao i povećanje svih finansijskih parametara koji se mjere u stotinama procenata.

Potrebno je, smatraju, istaći i njegov nemjerljiv doprinos u rekonstrukciji apoteka, koje su bile u većini slučajeva dovedene u ruševno stanje, a danas smo svi svjedoci kako te apoteke izgledaju. Bitno je, smatraju, istaći sređivanje magacinskog prostora i dobijanje GDP (dži di pi) sertifikata, što Montefarm nije uspio da ostvari u zadnjih 14 godina.

"Pomenućemo i potpuno obnavljanje voznog parka, kao i potpunu reformu i modernizovanje metoda poslovanja", naveli su funkcioneri SNP-a.

Ipak, kako kažu, najčudnija stvar od svega je što niko ne pominje u negativnoj kampanji Odbor direktora koji je po Statutu i zakonu glavni i obavezni organ upravljanja ZUACG Montefarm.

"Ovaj Odbor su činili predstavnici NSD-a, PZP-a, CIVIS-a, Prave Crne Gore, predstavnik Zajednice opština i dva predstavnika iz reda zaposlenih. I ovaj Odbor direktora je potpuno nezakonito smijenjen kao i izvršni direktor gospodin Goran Marinović. U nomenklaturi odgovornosti Odbor direktora zauzima vodeće mjesto, a izvršni direktor je, što se tiče odgovornosti, ispod njih. Većinu ključnih odluka na nivou preduzeća donosio je Odbor direktora, a izvršni direktor ih je samo sprovodio. Taj Odbor direktora nikad u toku mandata izvršnog direktora nije imao nijednu primjedbu na rad i zakonitost njegovog poslovanja", ističu iz SNP-a.

Štaviše, kako kažu, u svim njihovim izlaganjima na sjednicama Odbora direktora afirmisan je i pohvaljivan rad izvršnog direktora i vrlo pozitivni finanskijski rezultati, o čemu postoji i pisana dokumentacija u preduzeću.

"Napominjemo da su svi ovi rezultati postignuti u eri svjetske pandemije koronavirusa, nestabilnih vlada, privremenog budžetskog finansiranja i izuzetno složene ekonomske situacije u Crnoj Gori. Pošto se cijela ova toksična kampanja očigledno sprovodi u interesu nekih privatnih monopolista, da bi se ostvarili njihovi dugogodišnji ciljevi u gašenju ZUACG Montefarma i sticanja enormnih profita na račun građana Crne Gore, a bazirana je na izvještaju DRI koji je pun dvosmislenih podataka i poluistina i očigledno je namjenski pravljen da targetira gospodina Marinovića, gdje mu se na teret stavljaju nepravilnosti koje desetinama godina nisu ispravljane u ovoj kompaniji, kao i nezakonite komisije Ministarstva zdravlja koja uopšte nije nadležna za Montefarm, sve sa ciljem njegove smjene i dovođenje pogodnih ljudi iz DPS-a koji će završiti proces do kraja", poručili su iz te partije. 

Iz te partije su kazali da pošto im nije poznato da su ,,preporuke DRI’’ krivično djelo, a koliko im je, navode, poznato iste nisu ni do danas otklonjene.

"Radi objektivnog informisanja javnosti molimo da SDT objavi podatke o svim duplim negativnim, kao i negativnim mišljenjima o poslovanju državnih preduzeća, kao i o njihovim finansijskim rezultatima, a u kojima su vršili izuzimanje dokumentacije i analizu iste. Ne želeći ni na koji način da utičemo na rad SDT-a, smatramo da bi jedna ovakva informacija samo doprinijela afirmisanju principa jednakosti i pravde za sve, jer se u suprotnom stiče utisak da samo reaguju pod medijskim pritiskom i dezinformacijama jedne partije i DRI-a, koji je odavno prepoznat kao bastion kadrova iste te partije. Takođe, tražimo da se preispita poslovanje između dva izvještaja DRI, kako bi se dobila kompletna slika o realnom stanju u tom državnom preduzeću", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније