Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Radio Crne Gore

02. 08. 2024. 16:47 >> 16:47
2
Čitaj mi:

POVODOM NAVODNIH PRIJETNJI ĐUKANOVIĆU

Čarapić: Još jedna obmana DPS-a: Zirojević: Iznenađuje nepromišljeno saopštenje

Iznenađuje nepromišljeno saopštenje Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, koje jedino mogu da razumijem i opravdam time da pokušavaju na ovaj način pokriti nesposobnost, neorganizaciju i nedostatak koordinacije unutar sopstvenih redova, kazao je za Radio Crne Gore poslanik SD-a Nikola Zirojević. Na saopštenje ANB-a i Uprave policije reagovao je i poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić, koji je kazao da je takvo saopštenje "dokaz da je ovaj trač izraz očaja DPS-a da svom doživotnom vođi priušti još koji minut medijske prisutnosti".

On je reagovao nakon što su Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) u zajedničkom saopštenju naveli da informacije da se prijeti bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nijesu tačne. 

Objasnili su da podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje ukazuju da obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nema infomacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat.

"Agencija za nacionalnu bezbjednost nakon što dobija informaciju o potencijalnoj prijetnji atentatom na bivšeg predsjednika, jedan vremenski period ne tako kratak, ne obavještava Upravu policije o tome. Nakon što Agencija za nacionalnu bezbjednost o tome obavijesti Upravu policije i konstatuje da ovo što je rečeno u saopštenju zajedničkom Agencije i Uprave da nije postojala prijetnja izvršenja atentata, nakon toga se na osnovu tih informacija gospodinu Đukanoviću pojačava obezbjeđenje", navodi Zirojević. 

Zirojević ističe da se ovo kosi sa elementarnom logikom i da ne treba biti obavještajac, policijac, niti član Odbora za bezbjednost i odbranu da bi se razumjelo da ovdje nešto ne štima i da ovdje nečije tvrdnje nijesu u skladu sa onim što su posljedice. 

Dodaje da je evidentno da postoji određeni jaz u komunikaciji između UP i ANB-a. Kaže i da ovo nije prvi bezbjednosni skandal u Crnoj Gori, i podsjeća da smo "imali i većih skandala".

"Ovo je zaista najbolji dokaz koliko je zapravo bezbjednosni sektor spao na niske grane, i koliko zapravo niko od nas, a pogotovo štićene ličnosti ne bi smio da se osjeća bezbjedno u ovakvim okolnostima, kada imamo ovakve izjave koje nažalost ne odgovaraju onome što je stanje stvari na terenu, niti onome što su oni nakon što su dobili ova saznanja koja tvrde da su dobili, uradili po pitanju obezbjeđenja gospodina Đukanovića", zaključio je Zirojević. 

"Očajnički trač o navodnom atentatu na Đukanovića još jedna obmana DPS-a"

Na saopštenje ANB-a i Uprave policije reagovao je i poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić, koji je kazao da je takvo saopštenje "dokaz da je ovaj trač izraz očaja DPS-a da svom doživotnom vođi priušti još koji minut medijske prisutnosti".

On je naveo da je očajnički trač o navodnom atentatu na Đukanovića još jedna obmana DPS.

"Današnjim saopštenjem Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost da informacije o navodnom planiranju atenata na bivšeg predsjednika Mila Đukanovića ne postoje u međunarodnom bezbjednosnom prostoru dokazuju da je ovaj trač izraz očaja DPS-a da svom doživotnom vođi priušti još koji minut medijske prisutnosti. Informacija koja se na, za DPS uobičajen način, koordinisano u kontradiktornim verzijama distribuirala kroz medije, ne potiče iz obavještajnih službi već gotovo izvjesno iz Đukanovićevih neformalnih razgovora sa poznanicima", rekao je Čarapić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније