Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

25. 07. 2024. 12:07 >> 12:08
Čitaj mi:

BOŽOVIĆ

Izbori u Podgorici prilika da se izaberu pravi ljudi

Poslanik SNP-a i predsjednik Odbora SNP Glavnog grada Bogdan Božović smatra da su izbori u Podgorici, izazvani neodgovornim ponašanjem “odbjeglih” odbornika, prilika da se konačno pruži građanima Glavnog grada mogućnost da izaberu prave ljude, koji će im pokazati meritokratiju na djelu.

Kako navodi u saopšenju, "Mlade nade" Pokreta za Podgoricu pokazale su da stara praksa DPS-a još živi.

"Njihova odluka da sruše vlast na lokalnom nivou dovela je do destabilizacije političke situacije u Podgorici, čime su nanesene ozbiljne štete kako građanima, tako i lokalnim institucijama, što predstavlja eklatantan primjer političkog avanturizma i neodgovornosti.
Pokazalo se da je, nažalost, nezajažljivost dobra podloga za manipulaciju, lična netrpeljivost jača od obećanja, a pozicije bitnije od projekata i poboljšanja kvaliteta života u Podgorici. Opet je Glavni grad pretvoren u teren za politički obračun na državnom nivou i logičan slijed događaja kojem su prethodili kontinuirani i udruženi napadi predsjednika Crne Gore i opozicije u državnom parlamentu na aktivnosti parlamentarne većine i Vlade koja je najavila povećanje plata i penzija i čitav niz mjera, koje vode ka poboljšanju životnog standarda građana", navodi Božović.

Pokazalo se, dodaje, da je DPS, nažalost, uspio u svom naumu rušenja vlasti preko odbornika Pokreta za Podgoricu, koji su interes Podgoričana stavili u zapećak.

"Ono što svim političkim subjektima i nosiocima najvećih funkcija u državi mora biti jasno jeste da građani Podgorice neće dozvoliti da Glavni grad, koji je epicenter svih političko-društvenih dešavanja, bude političko oruđe u bilo čijim rukama. Podgorici je potrebna efikasna i odgovorna vlast, i zato sam uvjeren da će građani prepoznati prave vrijednosti i na predstojećim lokalnim izborima izabrati lidere, koji će obezbijediti stabilnost i kontinuiran razvoj grada", navodi Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније