Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

05. 07. 2024. 13:05 >> 13:44
5

"ŠTETE INTERESIMA"

Milatović: Začuđen odnosom većine prema evropskoj budućnosti

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je začuđen nedolaskom predstavnika parlamentarne većine na sastanak koji je organizovao, te da su i time pokazali zabrinjavajuć odnos prea evropskoj budućnosti Crne Gore.

Milatović je kazao da je sazvao sastanak sa liderima svih političkih subjekata kako bi razgovarali nakon otkazivanja posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela.

“Žao mi je što se jedan dio predstavnika partija nije odazvao. Mislim da su time pokazali svoj odnos prema evropskoj budućnosti Crne Gore i mislim da to nije dobra  poruka", rekao je Milatović.

Kazao je da je sastganak u Vili Gorica prošao u konstruktivoj atmosferi te da je prenio utiske sa sastanka u Briselu.

“Začuđen sam odnosom parlamentarne većine prema evropskoj budućnosti Crne Gore a koji su pokazali i današnjim nedolaskom na sastanak”, rekao je on.

Poručuje da je situacija zabrinjavajuća.

“Apelujem na donosioce odluka da ne relativizuju stvari, da ne umanjuju značaj određenih postupaka zato što to nije odgovoran pristup”, kazao je on.

Naglasio je da treba biti svjestan da je prvi čovjek EU je odložio posjetu u trenutku kada je ta posjeta trebalo da predstavlja krunu svih aktera kad je u pitanju dobijanje pozitivnog IBAR-a.

 “Dva dana nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a u Skupštini je došlo do odluke koja u ovom trenutku šteti interesima Crne Gore. Imali ste intervju predsjednika Vlade koji je za evropski Politiko rekao da ta odluka šteti državniim interesima CG, a onda njegova partija usvaja tu odluku. Kako možžete da uradite nešto što po sopstvenim riječima šteti interesima. Šta su određeni politički akteri spremni da urade na štetu interesa Crne Gore", kazao je Milatović.

Smatra da je pokazao odgovoran pristup i da će uraditi što je u njegovoj moći da Crna Gora ostane na evropskom putu, ali da nije svemoguć.

Komentarišući tvrdnje opozicije da treba ići na vanredne parlamentarne izbore,  kazao je da je želio da ukaže na probleme, a da nisu pričali o rješenjima.

Na tvrdnje premijera Spajića da izlazi iz svoje nadležnosti, Milatović je kazao da predsjednik predstavlja građane u zemlji i inostranstvu.

"Ja ne bih bio odgovoran prema građanima da ovo nisam uradio", zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније