Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 06. 2024. 14:10 >> 14:10
Čitaj mi:

REAGOVANJE

DPS: Kršenje profesionalnih standarda na Javnom servisu

Javni servis je sinoć, u terminu Dnevnika 2, prikazao PR prilog sa formiranja gradskog odbora PES-a, bez jasnih obilježja da se radi o reklamnom proizvodu ove stranke, tvrde iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Javni servis je sinoć, u terminu Dnevnika 2 prikazao PR prilog sa formiranja gradskog odbora PES-a, bez jasnih obilježja da se radi o reklamnom proizvodu ove stranke. Samo tako možemo da tumačimo udarno pozicioniranje priloga o stranačkim aktivnostima, na sam početak Dnevnika i njegovo trajanje od rekordnih četiri minuta", kazali su iz DPS u saopštenju.

Kako nadalje ističu, "brutalno kršenje profesionalnih standarda na Javnom servisu koji građani finansiraju i za njegov rad izdvajaju skoro 20 miliona eura, pokazao je, navode oni, da je menadžment ove kuće stavio resurse RTCG potpuno u funkciju promocije vladajuće stranke".

"Jasno je da rukovodstvo ove kuće predvođeno Borisom Raonićem kupuje političku podršku PES-a, uslugama Javnog servisa kojima se vrši agresivna promociju ove stranke i marginalizacija stavova opozicije", poručuju iz DPS.

Skandalozno je, navode oni, da se u državi koja napreduje kao EU, medijske usluge Javnog servisa iznajmljuju vladajućoj stranci.

"Jasno je da se na taj način obezbjeđuje politička zaštita i promocija generalnog direktora koji ima pravosnažne presude da je nezakonito na ovom položaju, a PES mu, za uzvrat,zakonskom regulativom “čisti put” da još dugo ostane na čelu ove medijske kuće", poručuju iz DPS.

Zarobljavanje RTCG, donosi zaštitu i promociju trenutnom uredničkom timu i generalnom direktoru Raoniću, i političku korist PES-u, ali potpuno obesmišljava ulogu Javnog servisa.

"DPS će ovo pitanje iznajmljivanja RTCG vladajućoj stranci, politički problematizovati i obavijestiti nadžene domaće i inostrane instutucije i organizacije o ovoj gruboj zloupotrebi Javnog servisa", poručuju iz Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније