Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M./S.D.

17. 06. 2024. 13:38 >> 17:53
9
Čitaj mi:

KOVAČEVIĆ

"Izjava istrgnuta iz konteksta, državni organi da postupe pravedno"

Niti sam koga vrijeđao, niti sam kome prijetio, sve su konstrukcije onih koji ih prave za svoje ciljeve, nadam se da će državni organi postupiti kako treba i kako je pravedno, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević nakon saslušanja zbog spornog govora na Grahovcu.

"Uglavnom sam ostao pri onome što sam juče izjavio. Obilježavali smo bitku na Grahovcu, takva je bila tematika, neko je to istrgao iz konteksta", kazao je Kovačević.

Kovačević je kazao da po ko zna koji put daje izjave sličnim povodima, tumači šta je rekao, a da je očigledno da neki to ne moraju toliko da tumače "čak i kada neke stvari eksplicitnije kažu, poput u slučajevima Đukanovića i Živkovića".

Naglasio je da je u pitanju proslava bitke na Grahovcu, i ako znamo istoriju Crne Gore onda znamo i u kom se kontekstu ta bitka dešavala.

"Ja nijesam Turke pominjao u kontekstu današnjih odnosa sa tim narodom i državom, koji su na jednom dobrom nivou, već sam pominjao u odnosu na to kao jedan izraz koji predstavlja neke viševjekovne osvajače ovih prostora protiv kojih su se naši preci borili za slobodu. Svako ko bi eventualno nekada ne želeći da ima dobre odnose prema nama postupio prema nama onako kako su postupali oni koji su jarmili naš narod toliko vremena u prošlom periodu, mi ćemo biti spremni da se od toga odbranimo", istakao je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније