Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

17. 06. 2024. 12:50 >> 15:12
Čitaj mi:

NA CETINJU

Milatović: Mnogi politički lideri pretvorili su Crnu Goru u "dječje igralište"

Mislim da su mnogi politički lideri trenutno pretvorili Crnu Goru u dječje igralište, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je to kazao odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što ga je premijer Milojko Spajić optužio da opstruira crnogorski put ka EU.

"Mislim da su mnogi politički lideri trenutno pretvorili Crnu Goru u dječje igralište. Sa vrlo neodgovornim i netransparentnim porukama i ponašanjem i to mora da prestane ukoliko suštinski želimo da od Crne Gore napravimo zemlju istinske vladavine prava", kazao je Milatović.

Istakao je da oni koji uživaju najviše funkcije u Crnoj Gori moraju imati odgovornije ponašanje, uključujući i predsjednika Vlade Crne Gore.

"O predsjedniku Vlade najbolje su rekli građani Budve. Građani su oni koji uvijek najbolje vide stvari", kazao je Milatović.

Upitan da prokomentariše razmirice u okviru Pokreta Evropa sad, Milatović je kazao da odavno nije dio tog pokreta, te da je ponosan na sve što je uradio u dijelu demokratske tranzicije u Crne Gore.

"Odavno nisam dio tog pokreta. U momentu kada sam vidio da je pokret odstupio od vrijednosnih stavova, odvojio sam se od pokreta", istakao je Milatović.

Naglasio je da mu se čini da je u svemu što je radio imao interes države Crne Gore i svih građana za razliku od mnogih koji, kako kaže, svakodnevno politički trguju sa stvarima koje nijesu dobre za Crnu Goru.

Kada je u pitanju situacija sa ministrom pravde Andrejom Milovićem, Milatović je kazao da je to stvar Vlade, kao i da je važno da kompletan proces bude otvoren za javnost, da se zna zbog čega je došlo do ovog slučaja.

Poručio je da kad je u pitanju kriza vlasti u Podgorici, pristalica dogovora i rješenja koja traže dogovor.

"Kao neko ko je predvodio listu pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Podgorici, osjećam da stvari ne idu dinamikom koja je bila izborno obećana i koju su očekivali građani Podgorice. I mislim da je upravo i to suština ovog problema i suština krize vlasti koja trenutno postoji. Ja sam uvijek pristalica dogovora i pristalica rješenja koja traže dogovor. Međutim, opet kažem, onaj ko je dobro radio svoj posao, sasvim sigurno ne treba da se boji ni izbora. Mislim da nije primjereno da se centralna vlast miješa u lokalnu vlast", naveo je on.

Crna Gora je, dodaje Milatović, umorna od neodgovornosti i netransparentnosti.

Milatović je kazao da će uvijek da vrati Skupštini Crne Gore svaki zakon za koji smatra da ima odlike pogrešne politike ili neustavnosti.

"Ne mogu nijedan zakon u potpunosti da stopiram, ali upravo i tom smislu ću uputiti apel na poslanike u crnogorskoj Skupštini iste one koji su prije par godina govorili da su zakonske promjene koje se tiču Sudskog savjeta ustavni udar na državu a koji ovoga puta podržali taj udar na državu, da barem pročitaju šta su govorili javno o tom zakonskom rješenju, ovdje mislim na poslanike trenutne parlamentarne većine", istakao je Milatović.

"Kada je u pitanju nezavisnost medija, mislim da se trenutno zakonskim rješenjem Javnog servisa pokušava partijskom i političkom trgovinom u potpunosti poklopiti Javni servis, mislim da to nije dobro ni za Javni servis a ni za demokratski razvoj Crne Gore", dodao je Milatović odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije za medije sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim.

Naglasio je da svako ko to želi da uradi ne misli dobro Crnoj Gori.

Milatović je da su odnosi Crne Gore i Bugarske zasnovani na bogatim istorijskim vezama.

“Koristim priliku sa izrazim iskrenu zahvalnost za dosadašnju podršku Bugarske našem evropskom putu uz očekivanje da će ona biti još intenzivnija. Ističem važnost zajedničke saradnje Crne Gore i Bugarske u okviru NATO-a. Važno je istaći da je u Bugarskoj stacioniran najveći kontigent vojske Crne Gore”, istakao je Milatović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније