Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

17. 06. 2024. 11:32 >> 11:32

OO Demokrate Bar

Još bez sanacije glavne saobraćajnice u Ilinu

Uprkos obećanjima o poboljšanju infrastrukturnih uslova od strane lokalne barske uprave, glavna saobraćajnica u Ilinu u Baru je, po kazivanju mještana,od novembra prošle godine neprohodna, što otežava svakodnevni život građana kao i poslovanje lokalnih preduzeća, tvrde u OO Demokrate Bar.

"Građani se suočavaju sa saobraćajnim zastojima, otežanim pristupom domovima i poslovnim objektima, kao i sa povećanim rizikom od nesreća zbog loših uslova na putu. Nažalost, ovo se u Ilinu ne dešava po prvi put već je godinama svakodnevnica i to često tokom turističke sezone", kaže se u saopštenju.

Kako kažu, dok glavna saobraćajnica ostaje neprohodna, po kazivanju građana komunalna policija revnosno kažnjava vozila parkirana "nepropisno" duž iste ulice.

"Ova praksa dodatno frustrira lokalno stanovništvo, koje smatra da su kazne nepravedne s obzirom na okolnosti i nedostatak adekvatnog parkirnog prostora uzrokovanog dugotrajnim radovima. Apsolutno podržavamo građane u takvim stavovima", kaže se u saopštenju.

OO Demokrate Bar poziva nadležne opštinske organe da hitno preduzmu konkretne korake kako bi se, kako kažu,  osigurao završetak radova ove ključne saobraćajnice.

"Potrebno je obezbijediti transparentan i efikasan proces nadzora i izvještavanja o napretku radova, te obavještavati građane o svim bitnim informacijama vezanim za ovu problematiku Takođe, apelujemo na komunalnu policiju da preispita trenutnu politiku kažnjavanja vozila u ulici koja je očigledno u vanrednom stanju, te da pronađe rješenja koja će biti pravedna za sve građane. Zajedničkim naporima možemo postići da naš grad bude bolje mjesto za život i rad", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније