Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V. [ Ansa ]

15. 06. 2024. 17:16 >> 17:17
Čitaj mi:

AMBASADORKA ITALIJE

Nova Vlada napravila značajan iskorak na putu Crne Gore ka EU

Crna Gora nakon perioda zastoja ponovo kreće na put ka Evropskoj uniji, ocijenila je italijanska ambasadorka Andreina Marsela.

Ona je, to rekla na GeoAdriatik, međunarodnom simpozijumu koji je u toku u Trstu o temama diplomatije, ekonomije, nauke i religije.  Tokom panela na temu "Istočna Evropa: italijanska ekonomija kao podrška integraciji i rastu”, Marsela je objasnila da je u Crnoj Gori "proces približavanja Evropskoj uniji bio u zastoju i blokiran dugi niz godina". 

"Situacija više nije ovakva jer zemlja je napravila značajan korak ka EU otkako je nova vlada stupila na dužnost krajem oktobra", rekla je Marsela, prenosi italijanska novinska agencija Ansa

On je rekla da je nova vlast deblokirala regulativu u sektoru pravosuđa, koja je u nekim slučajevima bila na čekanju i po 5-6 godina, i sprovela je veoma intenzivnu aktivnost zakonodavne reforme.

"Čekamo da saznamo kakva će biti odluka država članica, ako sve bude kako se nadamo, do kraja juna trebalo bi da se održi druga Međuvladina konferencija u vezi sa Crnom Gorom, koja bi trebalo da potvrdi, uz države članice, ovaj izuzetan iskorak Crne Gore ka narednim ciljevima u pogledu približavanja Evropskoj uniji", kazala je Marsela. 



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније