Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Tufik Softić [ Portal RTCG ]

13. 06. 2024. 15:17 >> 06:52
Čitaj mi:

Berane

Todorović podnio ostavku, ako sporazum ne bude ispoštovan, izgledni novi izbori

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović (NSD) podnio je danas ostavku na tu funkciju, u skladu sa koalicionim dogovorom nakon lokalnih izbora 2022. godine, saznaje Portal RTCG.

Ranije je ostavku podnio potpredsjednik Damjan Ćulafic (Demokrate).

Predlog da se Ćulafić izabere za predsjednika, u koji je Portal RTCG imao uvid, nisu potpisali Milorad Đukić (DF) i Miloš Rmuš ( PZP).

Prema sporazumu iz maja 2020. godine, NSD i Demokrate treba da se rotiraju na mjestu predsjednika, ali za sada do toga još uvijek nije došlo.

Poznavaoci političkih prilika u Beranama kažu, da ukoliko ne bude ispoštovan koalicioni sporazum, i ne bude rotacije onda su izgledni vanredni lokalni izbori.

Prema nezvaničnim saznanjima rotaciji se protive dva do tri odbornika većinske široke koalicije koju čine DF, Demokrate i Berane sad.

Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora imaju 19 mandata.

U opoziciji su SNP sa sedam mandata i DPS sa devet.

Lokalni parlament broji 35 odbornika i za većinu je potrebno 18 glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније