Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

12. 06. 2024. 16:13 >> 16:17
Čitaj mi:

POTVRĐENO PISANJE RTCG:

Skupština 19. juna o IBAR zakonima

Parlament će 19. juna ponovo glasati o dva zakona koje je predsjednik Crne Gore Jakon Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Skupština Crne Gore na sjednici 19. juna ponovo će odlučivati o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakonu o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu, koje je na ponovno odlučivanje vratio predsjednik države Jakov Milatović. Sjednica je zakazana za 12 sati.

Na sajtu Skupštine Crne Gore objavljeno je da će 19. juna Skupština ponovno odlučivati o: Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i o Zakonu o nacionalnom javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore.

Poslanici crnogorske Skupštine usvojili su u četvrtak i petak 12 zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR), nakon čega je Milatović u nedjelju donio ukaze o proglašenju deset zakona. Predsjednik Crne Gore vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje dva zakona.

Ako te zakone Skupština usvoji u drugom glasanju predsjednik ima ustavnu obavezu da ih potpiše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније