Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ TVCG ]

06. 06. 2024. 19:52 >> 08:31
5
Čitaj mi:

MUJOVIĆ U EMISIJI "ARGUMENTI"

Loši međuljudski odnosi utiču na poslovanje CEDIS-a, zamoren sam tim slučajem 

Svako zapošljavanje u kompanijama energetskom sektoru biće kontrolisano i moraće da dobije saglasnost resora, saopštio je večeras u emisiji "Argumenti" ministar energetike i rudarstva Saša Mujović. 

"Da vidimo zašto neka kompanija želi određenog radnika da zaposli. Ja jesam za demokratiju, ali bez čvrste ruke nema prosperiteta i napretka. Naše ministarstvo je stožer koji treba da okuplja energetski sektor", dodao je on.

Prema njegovim riječima, bježanja od odgovornosti više nema.

"Svaki od direktora kompanija sada će morati da dostavlja biznis plan. Ukoliko se neki proces ne realizuje, odmah da se utvrdi koji se sektor za to kriv i ko je kriv ako nešto krene po zlu. Nema više sakrivanja iza nerada, pa da zbog jedne službe bude stopiran cjelokupni proces", poručio je Mujović. 

Gostujući na TVCG, Mujović je takođe poručio da će kontrolisati sve donacije u energetskim kompanijama.- 

"Nema više skupljanja poena u političke svrhe. Takođe sam tražio da bude puna otvorenost ka medijima. Nema više ništa da se krije i nema ćutanja. Presija i sakrivanje od medija je prošlost. U pola dana-u pola noći dokumenti će moći da se pregledaju. Mediji nisu neprijatelji", smatra Mujović. 

Loši međuljudski odnosi utiču na poslovanje CEDIS-a, zamoren sam tim slučajem 

Upitan da prokomentariše stanje u CEDIS-u, Mujović je kazao da loši međuljudski odnosi itekako utiču na poslovanje te kompanije.

"Tu su oprečni stavovi, svi krive jedni druge. To je zastrašujuće. Toj kompaniji je potrebno pomirenje prvo unutar kolektiva, pa će procvjetati. Taj slučaj me mnogo zamara", rekao je Mujović. 

Prema njegovim riječima, CEDIS je apsolutni monopolista u svojoj oblasti i kompanija koja nije stvorena da bude gubitaš.

"Zato mi se nikako ne dopada ta atmosfera u kolektivu. Postoje ljudi koji su nekad bili članovi prošle vladajuće strukture i novi ljudi, Loši su međuljudski odnosi i toj kompaniji traba katapultirati strahoviti vjetar u leđ", konstatovao je Mujović. 

Građani će profitirati od solarnih panela, uvodimo preduzetništvo u energetski sektor

Komentarišući usvojeni Zakon o korišćenju energije iz obnovljivih izvora, Mujović je kazao da on štiti državu Crnu Goru i da građanima daje izuzetnu priliku da proizvode električnu energiju.

"To je naš mali doprinos putu Crne Gore ka Evropskoj uniji. Građanima će se pružiti prilika da prave energetske zadruge, da profitiraju, da se udružuju... Uvodimo preduzetništvio u energetski sektor", kazao je Mujović.

Smatra da je uvođenje novog zakona biti jako važno za sjever Crne Gore, a posebno za Pljevlja i Bijelo Polje.

"To je borba za tržišne premije i ogromni benefit za državu, a mi prepoznajemo građane kao nosioce energetske tranzicije i dajemo im priliku da iskoriste naše sunce i vjetar. Ne moraju samo firme i kompanije da imaju od toga koristi", kazao je Mujović. 

Mujović je objasnio da će svaki stanovnik Crne Gore moći na stambenoj zgradi u kojoj živi da postavi solarne panele. 

"Više zgrada pravi veću energetsku zajednicu. Sa što više prozvedene električne energije možete da nastupate na tržištu. Sve ide ka tome da se električna energija valorizuje na pravi način. Omogućićemo građanima da iskoriste ovaj potencijal. Uticaćemo na smanjenje energetskog siromaštva", pojasnio je on. 

O naknadi i Bilećkom jezeru: Dug RS prema Crnoj Gori ostaje

Govoreći o naknadi koji će Republika Srpska od ove godine plaćati Opštini Nikšić naknadu za potopljeno zemljište pod Bilećkim jezerom, Mujović je kazao da nijednog momenta nije htio da ugrozi Crnu Goru, niti ima pravo, niti je to mogao. 

Podsjetimo, opozicione stranke su kritikovale dogovor između dva ministarstva tvrdeći da se Vlada odrekla novca za potopljeno zemljište za prethodnih 30 godina koliko BiH nije isplaćivala naknadu Crnoj Gori.

Stoga, Mujović je saopštio da dug RS prema Crnoj Gori ostaje. 

"Ipak, pristalica sam da se stvari dešavaju sa stilom. Imam razumijevanja za kolege. I Bosna i Hercegovina i RS su su opterećene problemima kao Crna Gora. A mi ćemo smisliti dinamiku otplate duga. Nisam mogao da lupam šakom o sto. Ja samo želim da se hidropotencijal Bilećkog jezera valorizuje u Crnu Goru", zaključio je Mujović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније