Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

04. 06. 2024. 08:41 >> 08:41

KOVAČEVIĆ

"Ni vlast ni opozicija nijesu zainteresovani da se pitanje Šavnika riješi"

Djeluje da ni vlast ni opozicija nijesu zainteresovani da se pitanje Šavnika riješi i da to pitanje koriste kao izgovor za izbjegavanje izborne reforme koja bi, ukoliko bi bila sprovedena kako treba, riješila sve buduće Šavnike jer bi ona trebala da riješi ovaj problem na sistematski način. To je kazala Milica Kovačević iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT) gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kovačević ističe da su za trenutnu situaciju u Šavniku odgovorne odluke centralnog i partijskog nivoa da na jednom pitanju, za koje treba dvotrećinska većina, se prelamaju sva druga pitanja i to, kaže, nije prvi put da vidimo izborno zakonodavstvo stavljeno u sjenku drugih pitanja koja je trebalo važnije riješiti.

Očekuje da če se tenzije u društvu ponovo podići kada budu objavljeni rezultati popisa u Crnoj Gori.

"Već smo upozoravali na brojne nedostatke koje mogu da utiču na kvalitet svih podataka, međutim ni vlast ni opozicija nijesu bili dovboljno zainteresovani da to izvedu do kraja...Vjerujemo da to može da utiče na kvalitet popisnih podataka a da će ovi koji su nezadovoljni toga se sjetiti kad budu nezadovoljni svojim rezultatom, pošto se sve ovo doživljava kao političko takmičenje, a neko neće biti nezadovoljan zato što su potpuno nerealne najave i očekivanja od tih identitetskih podataka", kazala je Kovačević.

Poručuje da Crna Gora treba da dobije IBAR zato što treba da se odvoji od ostatka regiona od kog je bolja.

"Treba da se prizna veliki napredadk koji je urađen na polju borbe protiv organizovanog kriminala i u nekim drugim oblastima, i da se prizna da taj mehanizam prelaznih mjerila EU je nešto što je podložno i reformi", kaže, između ostalog, Kovačević.

Nakon izbora u Budvi i Andrijevici, Kovačević ističe da je pobjeda jasna ali buduća koalicija nije.

"Vrlo malo politike je na programima ideologijama, i zato je ovo teško i mučno i teško se dogovorati i svi dogovori su trgovina i evo još jedno mjesto i još jedna pozicija i još jedan direktor", zaključila je. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније