Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

30. 05. 2024. 09:17 >> 09:25

sastanak sa rotom

Živković: Parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU

Predsjednik DPS-a Danijel Živković saopštio je da u strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, te da aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u Evrpsku uniju.

Živković je to kazao na sastanku  sa predsjednikom Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihaelom Rotom kom je prisustvovao i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.

Danijel Živković je, zahvaljujući kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija, istakao da DPS ostaje na liniji politika koje štite savremene tekovine crnogorskog društva, a koje se temelji na evropskom sistemu vrijednosti i koje su u funkciji daljeg napretka Crne Gore ka članstvu u EU.

“U tom pravcu, upoznao je sa aktivnostima DPS, u okviru toga i sa sprovedenim neposrednim unutarpartijskim izborima, i dodao da će dalji angažman DPS biti usmjeren na politike koje imaju za cilj dalji ekonomski, demokratski i društveni razvoj Crne Gore, ali i odbranu njenog građanskog bića i evropskog puta”, kazao je Živković.

On je, osvrnuvši se na unutrašnje procese na političkoj sceni Crne Gore, ocjenio da u strukturama vlasti postoje subjekti koji djeluju na antievropskoj platformi, te da aktuelna parlamentarna većina ne može uvesti Crnu Goru u EU.

Potpredsjednik DPS-a i predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković je, osvrnuvši se na regionalni i geopolitički kontekst koji karakterišu, kako je rekao, retrogradne nacionalističke politike, istakao da Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva sljedeća članica EU ukoliko uspješno savlada buduće izazove.

“U tom kontekstu je zahvalio Njemačkoj na odnosu koji ima prema Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju

Predsjednik Odbora spoljnih poslova u njemačkom Bundestagu Mihael Rot je razmjenio stavove o poziciji ljevičarskih partija u Evropi i regionu, i pozdravio politike DPS-a koje su opredjeljene evropskom sistemu vrijednosti, “što potvrđuje odnos prema članstvu u NATO i zalaganje za usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније