Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

15. 05. 2024. 21:10 >> 21:11

MANDIĆ - RADMANOVIĆ

"Što hitnije rekonstruisati put Plužine-Foča nakon Šćepan Polja"

Od izuzetnog značaja je što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine-Foča nakon graničnog prelaza Šćepan Polje, poručili su predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine (BiH) Nebojša Radmanović.

Kako su kazali iz Skupštine, Mandić se sa Radmanovićem sastao danas u Bragi, u Portugalu, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana.

U saopštenju ističu da je Mandić iskoristio priliku da Radmanovića upozna sa ispunjavanjem privremenih mjerila Crne Gore u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a.

"Crna Gora je predvodnik u evropskim integracijama, te očekujemo skoriji ulazak u Evropsku uniju. U tom kontekstu posebno ističem važnost jedinstva zemalja Zapadnog Balkana i integrisanja u zajedničko tržište, kao i važnost zajedničkih projekata koji bi omogućili bolju povezanost naše dvije zemlje", rekao je Mandić.

Prema njihovim riječima, sagovornici su razmijenili mišljenja oko potencijalne valorizacije Bilećkog jezera od strane Crne Gore, uz želju da se u što kraćem roku dođe do dogovora koji će biti u obostranom interesu.

Navodi se i da je Radmanović istakao zadovoljstvo zbog činjenice da Crna Gora i BiH imaju integrisani granični prelaz Vraćenovići, jedini takve vrste u regionu.

"Dva predsjednika su se složila da su odnosi između dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, te da će i u budućnosti nastaviti da održavaju blisku saradnju između dva parlamenta", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније