Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

15. 05. 2024. 17:23 >> 17:23

atlanski savez

"Braun značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore"

Diplomatski angažman Sju K. Braun, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili su traga na sve koji su sa njom sarađivali, poručili su iz Atlanskog saveza povodom smrti nekadašnje ambasadorke SAD u Crnoj Gori (2011-2015).

"Sa velikom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti Sju K. Braun, nekadašnje ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori (2011-2015). Njen diplomatski angažman, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili su traga na sve koji su sa njom sarađivali", istakli su oni. 

Kako su kazali, Braun je svojim neumornim radom, vizijom, entuzijazmom, a posebno ličnim zalaganjem, značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore, i pomogla u jačanju transatlantskih veza.

"Njena spremnost da razumije politički i društveni kontekst i da podrži ideje i projekte od ključnog značaja za razvoj Crne Gore ostaviće trajno nasljeđe i sjećanje na nju kao na pravog prijatelja naše zemlje. Atlantski savez Crne Gore u njoj je uvijek imao otvorenog i pouzdanog partnera u zajedničkoj misiji, a prijateljski odnos koji smo izgradili za nas je bio od posebnog značaja", naveli su oni. 

Iz Atlanskog saveza su kazali da će Sju K. Braun ostati upamćena kao osoba koja je nesebično radila na povezivanju naroda i koja je vjerovala u važnost međunarodne saradnje i solidarnosti.

"Njena smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas koji smo je poznavali i sa njom radili", zaključili su iz Atlanskog saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније