Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

24. 04. 2024. 14:45 >> 14:42
Čitaj mi:

SASTANAK

Crna Gora svijetla tačka u regionu

Namjera je Vlade da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac svim važnim procesima na putu ka EU i ostvarenju ciljeva održivog razvoja, rekao je generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić.

On se sastao sa šefom Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingveom Engstromom, stalnom predstavnicom Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom i ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević.

Kako piše u saopštenju Vlade, sa njima je razgovarao o mogućnostima saradnje i podrške Reformskoj agendi u skladu sa zahtjevima Plana rasta za Zapadni Balkan.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora država sa kojom se ozbiljno razgovara o svim pitanjima vezano za integracije i da kao takva predstavlja primjer i svijetlu tačku u regionu.

„Ohrabren sam jer vidim jaku posvećenost reformskom procesu i sveobuhvatan pristup reformskim procesima u Crnoj Gori“, istakao je šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingve Engstrom.

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekatarina Paniklova istakla je  važnost saradnje i pohvalila umrežavanje institucija na čelu sa Generalnim sekretarijatom Vlade.

Sastanku je prisustvovala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i zamjenica generalnog sekretara Vlade Irena Vućić Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније