Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

18. 04. 2024. 17:58 >> 17:59

bulatović

"Perović dozvoljavala korupcionaške radnje sebi bliskima"

Svojevrsan je paradoks da je Jelena Perović sa čela ASK-a svojevremeno ne izbjegavala da vidi, nego dozvoljavala korupcionaške radnje sebi bliskih političkih krugova, vrha i dna DPS-a, koje je, sa pozicije građanske dužnosti, rado glasala, kazala je predstavnica Ujedinjene Crne Gore Marica Bulatović. Ona je navela da je paradoks i to što je "korumpirana žena dugo vremena, sa korupcijom na usnama i rukom u džepu", na čelu Agencije.

Prema njenim riječima, najveći paradoks jeste što se niko ne iščuđava zbog ovoga, jer "svi dobro znamo da jeste ovako."

"Ko je Jelenu Perović naučio da se smije u susret robijanju za sva nedjela koja je počinila? Psihologija ponašanja? Odraz nemoći? Ili, možda, predstava za javnost. Ko god da je, u zatvoru je, i sa njom će dijeliti zatvorski prostor. Nekoliko dana unazad, Gospođa Pravda pružila je svoje ruke Crnoj Gori. U nadi da će njena posjeta trajati, obradovala je vijest da je prošlo vrijeme obožavanja pojedinaca. Sada svi gledamo kako policija odvodi one koje smo decenijama svi vidjeli isto, i policija i građani", istakla je Bulatović. 

Upitala je šta se mijenja, i navela da pada kult nedodirljivih i obožavanih.

"Jesu li ih uzdizali iz straha ili zablude, zavisi od položaja na crnogorskog nadmorskoj visini. Vijest će o tome poslednja stići na Cetinje, pa ćemo vidjeti koliko su naši sugrađani zapravo hrabri. Mijenja se puno toga u doživljaju partije čiju snagu smo svi zajedno slabili. Pravo je pitanje: kada će Gospođa Pravda, personifikovana snagom nadležnih institucija, posjetiti Mila Đukanovića? Da li će? Hoće. Zasigurno će biti ovako. Da li smo prestali da čekamo taj trenutak? Nismo. Samo smo ga odgodili uživajući u aktuelnim rezultatima naplate", navela je ona. 

Ko još treba da plaća dok sve ne popije - spisak je, navodi, dugačak.

"Crnom Gorom jeste vladala diktatura. Ostavila je nesagledive posledice. A jeste i došlo vrijeme opterećenja tim dešavanjima aktivnije nego ranije. Zato promjene kojima svjedočimo ne treba da nas uplaše, već podstaknu na akciju", zaključila je predstavnica Ujedinjene Crne Gore. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније