Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

16. 04. 2024. 17:12 >> 17:24
1
Čitaj mi:

De Bol sa šaranovićem i bečićem

"Zahvalna sam na operativnoj saradnji i rastu razmijenjenih podataka"

Izuzetno sam zahvalna na unapređenju saradnje, koja se u ovom momentu bazira na obostranom povjerenju, na direktnoj, otvorenoj i neprekidnoj operativnoj saradnji, čemu ide u prilog i porast razmijenjenih podataka i informacija u procentu za 25%, kazala je izvršna direktorica EUROPOL-a Katrin De Bol tokom razgovora sa potpredsjednikom Vlade Aleksom Bečićem i ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem.

Bečić i Šaranović sastali su se u sjedištu EUROPOL-a sa izvršnom direktoricom Katrin De Bol, sa kojom su razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj saradnji i daljim modalitetima za njeno operativno snaženje.

Na početku, Bečić je izrazio zahvalnost direktorici i cjelokupnom timu na velikoj podršci i istinskom partnerskom odnosu.

“Impozantni rezultati koje postižemo na tom polju u prethodnim mjesecima, gotovo svakodnevne akcije zapljena, razbijanja krijumčarskih lanaca, privođenja bjegunaca pravdi, hapšenja i procesuiranja brojnih pripadnika kriminalnih grupa, policijskih, carinskih i drugih službenika, ali i do skoro nedodirljivih pojedinaca i bivših visokih funkcionera, upravo je rezultat snažnog partnerstva i povjerenja koje postoji između bezbjednosnog sektora, tužilaštva i EUROPOL-a, gdje posebno ističem ogromnu ulogu SPO i SDT-a", naglasio je on. 

"Očuvanje i dalje unaprijeđenje saradnje i povjerenja između bezbjednosnog sektora i tužilaštva, ali i crnogorskih institucija i EUROPOL-a je naš imperativ i nema tog pokušaja opstrukcije koji to može poremetiti. Nastavljamo odlučno i partnerski čemu će svjedočiti nastavak konkretnih rezultata u narednim danima, mjesecima i nedjeljama, a postignuti rezultati na ovom polju su najbolja injekcija i za ubrzanje evropskog puta Crne Gore, kako bi 2028. godine postali 28. članica EU”, istakao je Bečić.

Konkretne zajedničke aktivnosti koje se sprovode u borbi protiv transnacionalnog kriminala su bile predmet razgovora, a istaknuta je i snažna partnerska podrška EUROPOL-a naporima koje Crna Gora ulaže na polju suzbijanja organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na suzbijanje krijumčarenja narkotika i cigareta, korupcije na visokom nivou, potencijalnih prijetnji od terorizma, finansijskog kriminala i drugih savremenih bezbjednosnih prijetnji.

Šaranović je kazao da je uspostavljena izvanredna saradnja i da nastavak iste neće izostati.

,,Intenzivna snažna borba protiv nelegalnih migracija, pitanja korupcije na visokom nivou, oduzimanja imovine stečene kriminalnom aktivnošću kroz finansijske istrage su naš imperativ, a težnjom da Crna Gora nastavi svoj evropski put kao vodeća snaga na Zapadnom Balkanu, ostajemo partneri od povjerenja za dalju plodonosnu operativnu saradnju sa EUROPOL-om'', istakao je ministar.

Direktorica De Bol kazala je da je spremna da podrži Crnu Goru, da proširi saradnju i da učini sve za nastavak iste.

,,Izuzetno sam zahvalna na unaprijeđenju saradnje, koja se u ovom momentu bazira na obostranom povjerenju, na direktnoj, otvorenoj i neprekidnoj operativnoj saradnji, čemu ide u prilog i porast razmijenjenih podataka i informacija u procentu za 25%", zaključila je De Bol.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније