Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

28. 03. 2024. 17:11 >> 17:11

Đeljošaj - fragojanis

"Grčka prepoznaje posvećenost Vlade Crne Gore reformama"

Crna Gora i Grčka imaju dobru saradnju koja se na liniji dalje integracije naše države u Evropsku uniju može unaprjeđivati u brojnim oblastima od obostranog interesa, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj na sastanku sa zamjenikom ministra vanjskih poslova za ekonomsku diplomatiju i otvorenost Republike Grčke, Kostasom Fragojanisom.

“Evropsku integraciju prioritetno posmatramo kroz prizmu duboke ekonomske integracije i otvaranje novom, većem tržištu što je dobar signal za naše privrednike ali i one koji planiraju da investiraju u Crnu Goru” kazao je Đeljošaj.

Kako su kazali iz Vlade, Fragojanis je istakao da Grčka prepoznaje posvećenost Vlade Crne Gore reformama te poručio da snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore što će, kako je istakao, dati dodatni impuls politici proširenja ali i ekonomskoj razmjeni Crne Gore sa državama članicama.

„Investicije iz EU zemalja su od posebnog interesa Crnoj Gori, ne samo za ekonomski razvoj, već i za vrijednosti koje investicije promovišu. Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj grčkim investitorima“, dodao je Đeljošaj.

Tokom sastanka, kako navode, bilo je riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim sferama privrede, kao što su zelena energija, infrastruktura, turizam, poljoprivreda i druge.

Na kraju susreta sagovornici su istakli tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Grčke, te dogovorili nastavak komunikacije i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније