Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

22. 03. 2024. 08:56 >> 08:57
8
Čitaj mi:

NEDOVIĆ ZA TVCG

"Da sad imamo izbore ja ni sebe ne bih glasala"

Poslanica PES-a Jelena Nedović vjeruje da će Demokrate ostati u Vladi i nakon Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila. Ona smatra i da jedno imenovanje na VD funkciju ne može da stvori nestabilnost u vlasti. Bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović misli da je Vlada trenutno nestabilna, ali kako kaže, može da vrati stabilnost.

Podsjetimo, predsjedništvo Demokratske Crne Gore oročilo je podršku aktuelnoj vlasti do sticanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), nakon čega će sprovesti temeljnu analizu odnosa među potpisnicima koalicionog Sporazuma.

Tome je prethodilo imenovanje Aleksandra Radovića za VD direktora Uprave policije, dok je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović na tu funkciju predložio Lazara Šćepanovića.

U Jutarnjem programu TVCG, Nedović je kazala da se zalaže i za profesionalizaciju Uprave policije, kao i drugih organa. Podsjeća da je premijer smatrao da Radović ima najbolji CV i da ga je zbog toga i predložio. Prirodno je ističe ona i da je ministar unutrašnjih poslova ima svoje rješenje.

“Vlada je stabilna to je najvažnije vjerujem da će tako ostati. Ovo nijesu problemi, ovo je samo izazov”, poručila je Nedović i dodala kako je Crnoj Gori potrebna stabilnost upravo zbog institucija.

“Vjerujem da će i poslije toga (Demokrate) ostati u Vladi i da će se ovo pitanje prevazići”, poručila je Nedović i dodala, kako ne želi da vjeruje da jedno imenovanje na VD funkciju može da stvori nestabilnost.

“Mislim da izbori nikome ne odgovaraju. Sad ću reći kao građanka, kada bi se sad desili izbori, ni ja sama ne bih izašla sebe da glasam usljed toliko nestabilnosti”, poručila je Nedović.

Nedović vjeruje i da će se izaći iz političke krize u Glavnom gradu.

I Radović i Šćepanović kredibilni kandidati

Bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović u Jutarnjem programu saopštio je kako je očekivao da između Demokrata i PES-a postoji dublji sporazum o saradnji i da ne bi trebalo da bude problema oko imenovanja VD direktora policije.

On smatra i da sukob Demokrata i PES-a oko imenovanje Aleksandra Radovića nije bilo mudro i razborito ponašanje unutar vlasti. Izlaz iz situacije vidi ili u raskidu koalicije ili u konsolidaciji odnosa.

Sekulović smatra da su i Radović i drugi kandidat za VD direktora policije Lazar Šćepanović kredibilini kandidati, a da se na ovaj način bez njihove krivice dovode u nezavidan položaj.

“Bilo bi dobro da što prije dobijemo konkurs za direktora Uprave policije”, poručio je Sekulović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније