Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

18. 03. 2024. 17:23 >> 17:53
Čitaj mi:

SASTANAK

Gorčević sa Eskobarom: Vlada ima ambiciozan plan, podrška SAD od značaja

SAD će nastaviti snažno da podržavaju Crnu Goru u sprovođenju opsežnih reformi, čiji je cilj dalja demokratizacija društva, poručio je zamjeniko pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar na sastanku sa ministarkom evropskim poslova Maidom Gorčević.

Eskobar je kazao da je važno da Crna Gora ostane na pravom kolosijeku i nastavi da rezultatima i na terenu potvrđujete svoju privrženost euroatlantskim vrijednostima i pohvalio ulogu Crne Gore kao važnu saveznicu u NATO Alijansi.

“Vlada Crne Gore je u kratkom periodu ostvarila značajne rezultate kad su  evropske integracije u pitanju i siguran sam da, ukoliko nastavite ovim tempom, Crna Gora ima velike šanse da bude sljedeća članica EU. SAD će nastaviti snažno da podržavaju Crnu Goru u sprovođenju opsežnih reformi čiji je cilj dalja demokratizacija društva”, poručio je Eskobar. 

Gorčević je kazala da Vlada ima ambiciozan plan za budućnost Crne Gore i njenih građana.

"Pred nama je veliki posao, ali idemo korak po korak, a naredna tri mjeseca su ključna za naš put prema EU", poručila je ona. 

Prema njenim riječima, cilj Vlade je da do kraja svog mandata Crna Gora bude razvijena država, po svim parametrima, spremna za članstvo u EU.

Ponovila je da Crna Gora pouzdan NATO partner i ostaje u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije.

"Zahvaljujemo na snažnoj podršci SAD-a naporima Vlade da Crnu Goru transformišu u skladu sa vrijednostima i standardima razvijenih zapadnih demokratija, i paralelno sa tim, unaprijede ekonomski ambijent i kvalitet života građana", zaključila je ministarka. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније