Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

15. 03. 2024. 15:38 >> 15:38
2
Čitaj mi:

DEMOKRATSKA CRNA GORA

DPS tražeći smjenu Šaranovića razotkrio svoje prave namjere

Iz Demokratske Crne Gore ističu da zadovoljstvo u Demokratskoj partiji socijalista izborom v.d. direktora Uprave policije i traženje smjene ministra Danila Šaranovića jasno pokazuju prave namjere te stranke, a to je povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala.

Kako navode u reagovanju, traženje smjene ministra jasno ukazuje da je on izvršio svoju dužnost po zakonu, štiteći sopstveni integritet i integritet bezbjednosnog sektora.

"Više nije tajna, DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere. Vaš napad na Specijalno policijsko odjeljenje i, posredno, na gospodina Novovića, samo je uvod u vašu pravu želju i cilj. Nakon što ne krijete radost zbog izbora v.d. direktora Uprave policije, policijskog službenika kog je Vlada Mila Đukanovića svojevremeno poslala u Europol i koji, prema navodima medija, nije prošao poligraf, sad bi željeli i 'podesnog' ministra unutrašnjih poslova. Cilj? Očit - povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala", navodi se u reagovanju koje je potpisao Momčilo Leković poslanik Demokrata. 

Kako dodaje prava agenda DPS-a je kristalno jasna. Mobilisali su svoje propagandne mašine: medije, analitičare, pravnike, čak i DPS kriminologe, pa umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govore o kršenju zakona i odgovornosti, DPS licemjerno, zahtijeva smjenu Šaranovića, jer je poštovao zakon.

"To samo dodatno potkrepljuje naše sumnje da DPS pokušava da se infiltrira u vlasti nudeći se u dužem periodu i pokušavajući izdejstvovati podršku od PES da prihvati nekog poslanika iz vaših redova ili bivših koalicionih partnera. Napad na bezbjednosni sektor i nelegitiman izbor na čelo Uprave policije uslijedili su nakon hapšenja ključnih figura u kriminalnom svijetu, samog vrha kriminalne piramide - sve zbog straha DPS-a, jer je strah od toga ko je sljedeći na listi. Upravo zato, DPS se očajnički trudi da uništi one koji se danonoćno bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa cjelokupnim bezbjednosnim sektorom, ali avaj, to vam neće proći. Pucanj u prazno, kao mnogo puta do sada", poručili su u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније