Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

14. 02. 2024. 11:28 >> 11:29
Čitaj mi:

Martinović

Posvećenost daljem jačanju saradnje Ministarstva sa sistemom UN

Tokom sastanka ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića, i v.d. Rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori – Vladimira Gjorgieva, zajednički je konstatovana dobra i kontinuirana saradnja na ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja, čime Crna Gora ubrzava svoj evropski put, imajući u vidu visok stepen komplementarnosti Agende 2030 i procesa pristupanja EU.

To je saopšteno iz resora kojim rukovodi Martinović.

"Tim UN u zemlji prepoznaje doprinos Ministarstva u tom pravcu, konkretno u unapređenju ekologije, održivog razvoja i turizma i pozdravlja napredak rada Vlade u prvih 100 dana", navodi se u saopštenju.

Martinović je naglasio važnost ekologije i održivog razvoja kao ključnih komponenti u turističkoj strategiji Crne Gore.

"Istakao je da UN pruža podršku otvarajući vrata za sve aktivnosti i projekte koji doprinose poboljšanju u ovim oblastima. Razgovarano je i o turističkim potencijalima Crne Gore, s posebnim naglaskom na njen geografski položaj i ekološke pogodnosti u kontekstu održivog razvoja, što je od izuzetne važnosti za dalji razvoj turističkog sektora",piše u saopštenju.

Martinović je zadovoljan dosadašnjom saradnjom s timom UN u zemlji pri čemu je istakao da će Ministarstvo nastaviti da bude pouzdan partner.

"Ujedno je pozvao na ekspertsku i stručnu podršku UN kako bi se ostvarili ciljevi i dalje unaprijedili ekološki i turistički sektor.Gjorgiev je naglasio da je upoznat sa posjetom ministra Međunarodnom sajmu turizma u Njujorku i njegovim susretom sa predstavnicima UNDP, ističući važnost jačanja međunarodne saradnje i razmjene iskustava. On je posebno naglasio značaj koordinacije i zajedničke saradnje na ubrzavanju ostvarivanja Ciljeva održivog razvoja, ističući da resor ministra Martinovića ima posebno važnu ulogu na tom putu. Gjorgiev je upoznao ministra sa radom UNECE i UNEP na ekološkom profilu Crne Gore, istakavši da relevantne agencije UN stoje na raspolaganju za dodatnu ekspertizu i saradnju", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније