Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ M.R. ]

12. 09. 2024. 13:03 >> 13:24
1

O SMJENI DIREKTORA

Ćulafić: Martinović ugrozio javni interes, nema političkog revanšizma

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić poručio je da su službenici njegovog resora još jednom provjerili podatke i došli do istog zaključka, a to je da je bivši direktor Javnog preduzeća za upravljanje nacionalnim parkovima (NP) Vladimir Martinović smijenjen jer je za vrijeme njegovog obavljanja funkcije ugrožen javni interes i da su velike negativne oscilacije u poslovanju tog preduzeća. Ćulafić je rekao da nije riječ o političkom revanšizmu, te da Martinović može podnijeti tužbu.

"Ja sam već jutros da nalog da se to detaljno isprovjerava. Ono što su veće informacije koje sam dobio od svojih službenika do sada, dakle, da tu nema nikakvih suštinskih grešaka. Danas će javnost biti upoznata i zvaničnim saopštenjima Ministarstva ekologije, jer mi ne bježimo od javnosti. Nismo ni do sada, nećemo ni u buduće", kazao je on.

Istakao je da njegov resor radi potpuno transparentno.

"Zaključak jeste, nepromijenjen, da je gospodin Martinović svojim radom ugrozio javni interes i da smo mi naprosto morali, da kažem, reagovati što hitnije ne bi smo li preduzeli neke, makar i privremene mjere, da se, da kažem, manjkavosti u poslovanju zaustave", izjavio je ministar.

Iznenađen je, kaže, nekom vrstom optužbi da su smjene političke prirode.

"Reći vam i zašto, jer novoimenovana direktorica, imenovana na osnovu suštnih referenci, niti je član jedne političke partije, niti je politički aktivista, da li koristi svoje biračko pravo, to je njena stvar. Dakle, hoću da kažem da i kao ministar naprosto ne postoji dokaz da sam mogao iskoristiti kao neki adut. Tako da mislim da su te optužbe kranje deplasirane", rekao je on.

Istakao je da ne spori nikome pravo da podnese tužbu ili krvičnu prijavu.

"To je dio javnog života. Najčešće se ispostavi kao dio javnog populizma političkog života u Crnoj Gori što će biti i u ovom slučaju konstatacija. Ono što mogu da kažem je da je na to rješenje dozvoljen pravni lik, odnosno, pravo na tužbu. Nikome prava nisu ugrožena. Ukoliko neko smatra da su ugrožene, može potražiti svoju zaštitu. Zaključak će biti kao što je i do sada, da je ugrožen javni interes i da su velike negativne oscilacije u poslovanju tog preduzeća zaista prisutne", zaključio je Ćulafić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније