Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

06. 02. 2024. 16:08 >> 16:08
3

MANDIĆ I RODIĆ

"Od interesa za Crnu Goru da ima najbolje odnose sa Srbijom"

Od velikog je interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

“Predsjednik Mandić je, prije svega, ambasadoru Rodiću čestitao na imenovanju i poželio mu dobrodošlicu, kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dvije države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana”, navodi se u saopštenju.

Mandić je Rodiću izrazio jasnu namjeru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka autoputa i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar, kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

“Tokom sastanka predsjednik Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom”, saopšteno je iz Skupštine.

Ambasador Rodić je izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori.

“Ambasador je upoznao predsjednika Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uvjerenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma”, navodi se u saopštenju.

Rodić je Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. posebno naglašavajući da će od istog benefite imati cijeli region, te da je to velika šansa za našu zemlju kada je u pitanju oblast turizma.

“Na samom kraju sastanka, ambasador Rodić se zahvalio predsjedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније