Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Beta ]

01. 02. 2024. 08:09 >> 10:43
1

šehović

"Crna Gora da se odupre malignom ruskom uticaju"

Crna Gora uprkos nemalim izazovima sa kojima se suočava, mora naći način da se u potpunosti odupre veoma izraženom malignom ruskom uticaju kojem je posljednjih godina itekako izložena,poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović tokom razmjene mišljenja sa brojnim gostima i članovima Kongresa i Senata SAD-a.

On je u susret održavanju bezbjednosnog foruma pod nazivom “Maligni uticaj Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu” koji se organizuje na marginama Molitvenog doručka u Vašingtonu, kazao da je očuvanje starteškog partnerstva sa SAD-om od presudne važnosti, zbog čega mora biti jedan od naših najznačajnijih vanjsko-političkih prioriteta.

“Šehović je takođe u razgovorima istakao važnost insistiranja na pristupu da nipošto nema niti smije biti kompromisa sa onima za koje napad Rusije na Ukrajinu nije brutalna agresija, nego oslobodilačka akcija, a posebno ne u Crnoj Gori koja je tradicionalno jedna od najizloženijih zemalja na Zapadnom Balkanu pomenutim štetnim uticajima trećih strana”, saopšteno je iz SD-a.  

Lider SD-a i ove godine prisustvuje Molitvenom doručku koji se tradicionalno organizuje u Vašingtonu, na kojem će se političkim liderima iz preko 140 zemalja svijeta obratiti predsjednik SAD-a Džo Bajden.  

Molitveni doručak se održava od 1953. godine, a prisustvuju mu svi američki predsjednici, počev od Dvajta Ajzenhauera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније