Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

04. 12. 2023. 12:09 >> 12:13

DRITAN ABAZOVIĆ

Stigla donacija od tri miliona eura za nauku i obrazovanje

Bivši premijer Crne Gore saopštio je da je stigla donacija od tri miliona eura za nauku i obrazovanje.

Kako pojašnjava, KSA shodno dogovoru sa 43. Vladom, uplatila je Crnoj Gori donaciju u iznosu od tri miliona eura, namijenjenih za ulaganje u crnogorsku nauku i obrazovanje.

"Diplomatskim aktivnostima, jačanjem imidža Crne Gore i unapređenjem bilateralnih odnosa uspjeli smo da državi obezbijedimo ovu višemilionsku donaciju. Konačni dogovor postignut je u Njujorku, na marginama zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na sastanku sa ministrom turzima Kraljevina Saudijske Arabije, Ahmedom Al Katebom", istakao je Abazović.

Navodi da, kako je tada planirano, novac bi trebalo da bude uložen u rekonstrukciju i nadgradnju zgrade Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore.

"Očekujem da trenutna vlada pomenuta sredstva utroši na način kako je i namijenjeno. Ulažimo u nauku i obrazovanje zarad svijetle budućnosti i razvoja novih generacija. Dobre odluke i rezultati se lako vide, propaganda svakim danom doživljava krah". poručio je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније