Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2023. 14:50 >> 16:21

MARTINOVIĆ - MILER

"Austrija vidi Crnu Goru kao prvu narednu članicu EU"

 Ministar ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom, koji je, kako je saopšteno, kazao da Austrija vidi Crnu Goru kao prvu narednu članicu Evropske unije.

Martinović je, kako je saopšteno,  zahvalio na podršci Austrije na putu priključenja Crne Gore evropskoj porodici i njihovom zagovaranju otvorenog pitanje proširenja, navodeći da je cilj 44. Vlade Crne Gore naše članstvo u EU.
 
Tokom ovog susreta ambasador Miler je rekao da vjeruju da će Crna Gora biti naredna članica EU, jer ima sve preduslove za to.

„Potrebno je samo da radite na pravi način, jer Austrija vidi Crnu Goru kao prvu narednu članicu EU“, poručio je ambasador.

Martinović je, kako se navodi, istakao da  je izuzetno zadovoljan što će vlade Crne Gore i Austrije da sarađuju, jer vjeruje da će austrijska iskustva ubrzati proces pristupanja.
 
Govoreći dalje o odnosima dvije zemlje, Martinović i  Miler saglasni su da bi trebalo osnažiti saradnju Crne Gore i Austrije jednako i u oblasti turizma, ali i ekologije.
 
Mišljenja su da Crna Gora ima veliki potencijal za razvoj turizma, ali da se u tom procesu ne smiju narušavati prirodna bogatstva.
 
"Miler je rekao da je informisan o stanju u turizmu u Crnoj Gori, navodeći da je njihov cilj povećanje broja austrijskih turista i trajanje turstičke sezone cijelu godinu. On je u daljem razgovoru apostrofirao značaj sjevera, posebno u oblasti razvoja turizma Crne Gore, dodajući da su zainteresovani za sprovođenje projekata koji bi povećali vidljivost te regije", navodi se u saopštenju.
 
Martinović se zahvalio što je ambasador Miler prepoznao sjever kao dragulj za razvoj i unapređenje turizma, navodeći da su im na tom putu dragocjena iskustva Austrije.

"U kontekstu razvoja turizma, ministar je rekao da misli da bi bilo dobro da dvije zemlje naprave memorandum o saradnji u toj oblasti, a koji bi se ticao promocije Crne Gore i Austrije, sa čime se austrijski ambasador saglasio i ostavio prostora za budući razgovor na tu temu. Takođe su, kada su u pitanju zaštita životne sredine i ekologija, naveli da su to izuzetno važne oblasti i da Austrija može da pruži podršku i pomoć u ekspertskom i tehničkom smislu kako bi Crna Gora napredovala", navodi se u saopštenju.
 
Miler je, stoji u saopštenju, zahvalio ministru Martinoviću i poručio da Austrija ostaje otvorena za saradnju i pomoć i da su spremni da rade na projektima koji su od velike koristi i važnost i za dalji razvoj Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније