Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

24. 11. 2023. 13:36 >> 13:37

SASTANAK SA AMBASADOROM HRVATSKE

Gorčević: U mandatu ove Vlade možemo zaokružiti evropske reforme

Vjerujem da u mandatu ove Vlade možemo uspješno zaokružiti reformske procese i biti spremni za članstvo, kazala je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Gorčević je to kazala tokom sastanka sa ambasadrom hrvatske Veselkom Grubišićem.

"Kao predvodnik u procesu evropske integracije, Crna Gora je pouzdan partner državama članicama EU i NATO", ocijenjeno je na sastanku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, Gorčević je upoznala ambasadora Grubišića sa prioritetima Vlade i tog vladinog resora usmjerenim na ubrzanje procesa evropske integracije.

„Agenda 44. Vlade je intenzivna. Reforme usmjerene na bolji život građana Crne Gore ne smiju više da se prolongiraju niti fingiraju. Prve na redu su one najzahtjevnije i politički najizazovnije – u oblasti vladavine prava. Vlada je pružila ruku i moj utisak je da u tom dijelu imamo razumijevanje i punu podršku druge dvije grane vlasti. Zato vjerujem da u mandatu ove Vlade možemo uspješno, svi zajedno, zaokružiti reformske procese i biti spremni za članstvo“, poručila je ministarka.

Ona je prenijela zahvalnost Republici Hrvatskoj na dosadašnjoj podršci u sprovođenju reformi, kao i na zagovaranju politike proširenja EU i prijema država Zapadnog Balkana.

Ambasador Grubišić je, kako se navodi u saopštenju, prenio punu podršku Hrvatske u sprovođenju reformi i ispunjavanju uslova za članstvo u EU.

„Iako je pred vama još dosta zahtjevnog posla, Crna Gora je pokazala da je kredibilan partner država članica NATO-a i najbolji đak u procesu pristupanja EU. Sa željom da se u najskorijem periodu priključite porodici evropskih država, Hrvatska će nastaviti da svoju eksperizu iz procesa pristupanja EU stavlja na raspolaganje institucijama i pregovaračkoj strukturi Crne Gore“, kazao je Grubišić.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i regionu, te razmotrili mogućnosti intenziviranja saradnje u oblasti evropske integracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније