Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

16. 11. 2023. 16:09 >> 16:26
3

ODLUKA NA SJEDNICI VLADE

Popović imenovan za savjetnika Moma Koprivice

Vlada je na danas na sjednici na prijedlog potpredsjednika za poltički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice, za njegovog savjetnika imenovala profesora Milana Popovića.

Popović spada u red najeminentnijih crnogorskih intelektualaca. Od 1978. do 2022. godine predavao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, gdje je i biran u sva nastavna zvanja, od asistenta do redovnog profesora.

Predavanja na ovom fakultetu na predmetu Savremeni politički sistemi na osnovnim studijama (od zasnivanja radnog odnosa do penzije a nakon toga i honorarno (1978-2023) i na nekoliko bliskih predmeta na postdiplomskim studijama.

Jedno kraće vrijeme bio je profesor na Fakultetu političkih nauka UCG na predmetima Sociologija politike i Nacionalna i međunarodna bezbjednost.

Gostujući je profesor na predmetima Savremeni politički sistemi i Nacionalna i međunarodna bezbjednost na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici (2008-2023), a takođe je i profesor i istraživač na više univerziteta u UK, SAD, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. 

Popović je autor oko dvadeset knjiga i više stotina članaka iz oblasti društvenih nauka. Pisac je pet romana, a radovi su mu prevođeni na engleski, njemački, francuski, italijanski, albanski i slovenački.

Stalni je kolumnist crnogorskog nezavisnog nedjeljnika Monitor.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније