Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

07. 09. 2023. 12:57 >> 16:02
1

ĐUKANOVIĆ

Ne povlačiti podršku Italiji za organizaciju sajma Expo 2030

Doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je Ministarstvo vanjskih poslova i Vladu Crne Gore da ne povlače opredijeljenu podršku kandidaturi Rima za domaćina svjetskog sajma Expo 2030.

Đukanović je na društvenoj mreži "X" naveo da je podrška Italiji donijeta nakon niza susreta na najvišem nivou i na temelju osnovnog principa crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti, a u skladu sa kojim susjedi, članice Evropske unije i NATO-a imaju apsolutni prioritet u opredjeljivanju podrške za kandidature u međunarodnim forumima.

"Uz puno uvažavanje protivkandidata, istorijske veze, prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Italije su i više nego snažan i opravdan razlog da Crna Gora ostane pri ranijoj odluci i potvrdi kredibilitet u bilateralnim odnosima", napisao je Đukanović.Pozvao je i predsjednika države Jakova Milatovića da se svojim autoritetom založi da podrška italijanskoj kandidaturi ostane na snazi.

Kandidature za organizaciju sajma podnijelo je pet zemalja. Aktuelne su kandidature Italije, Južne Koreje i Saudijske Arabije, nakon što su kandidature povukle Rusija i Ukrajina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније