Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

06. 09. 2023. 18:10 >> 19:35
3

POTVRDIO ZA PORTAL

Mujević podnio ostavku na mjesto direktora Uprave za šume

Direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore Armin Mujević podnio je ostavku na tu funkciju. On je to potvrdio za Portal RTCG. "Ostavku sam podnio iz ličnih razloga, i čekam razrješenje na sjednici Vlade" , kazao je Mujević.

Mujević je na ovu poziciji izabran na sjednici Vlade održanoj 15. juna ove godine. On je u protekla dva mandata bio na poziciji vršioca dužnosti direktora te Vladine ustanove.

U prethodnom periodu djelovi nacionalnih parkova bili su na meti bespravne sječe šume, koja je kasnije transportovana alternativnim putevima, na šta su upozoravali ekološki aktivisti.

Najavljene krivične prijave

Ekološki Aktivista Aleksandar Dragićević kazao je da sa Komova i Veruše dnevno nestaju na hiljade kubika šume, i najavio krivičnu prijavu protiv odgovornih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima.

"Uprava za šume nije procesuirala niti jednu jedinu osobu a na desetine kamiona prolaze svakog dana. U nikšićkoj Župi neće palica ostati za koju godinu ako se ovako nastavi. Ni tamo nemamo procesuiranih osoba. Zato ćemo mi podići krivične protiv odgovornih iz Uprave sve sa foto i video elaboratima", najavio je Dragićević.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković kazao je u aprilu da će prihodi Uprave za šume ove godine oboriti sve rekorde, i iznio očekivanja da će oni ove godine premašiti 15 miliona eura.

"Rekao bih da će ove godine Uprava za šume oboriti sve rekorde, sigurno će biti preko 15 miliona a 2021. je bilo preko 6 miliona prihoda. Kako sada stvari stoje vjerovatno će preći 20 miliona", kazao je tada Joković i iskazao uvjerenje da drvoprerada uz određene investicije može da ima značajan udio u ekonomiji Crne Gore.
 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније