Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

03. 09. 2023. 12:26 >> 20:46
17

EVROPA SAD

"Za propuštenu šansu da budu dio vlade kriv ZBCG a ne PES"

PES je donio odluku da formira Vladu sa onim subjektima koji su Spajića podržali za mandatara, saopštili su iz ovog pokreta i kazali da su, nažalost, lideri Koalicije ZBCG Andrija Mandić i Milan Knežević izabrali opciju DPS-a i URA-e u sabotaži Milojka Spajića da uopšte i postane mandatar. To je, kako kažu, scenario koji smo već vidjeli i u toku predsjedničkih izbora.

"Uprkos tome, PES nije odmah zatvorio vrata. Međutim, nakon što je DF pet puta odbio ponudu sa, sada i više nego očiglednim ciljem, i to da odloži sastavljanje Vlade i sačuvaju aktuelnu izvršnu vlast u nedogled, Spajić nije imao drugog izbora!", navodi se u saopštenju PES-a.

Oni su odgovorili Andriji Mandiću koji je kazao da se nada da se stvari mogu vratiti na početak, i da vladu treba da formiraju politički subjekti koji su dali podršku Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Ipak, kako kažu, za razliku od Mandića koji je svjestan unutrašnje i spoljnopolitičke situacije te je bio spreman za dogovor, Milan Knežević je želio da jede "ljeba i luka".

"I tako pokazao koliko ih, između ostalog, zanima i resor prosvjete u Vladi Crne Gore. Za propuštenu šansu da prvi put budu dio Kabineta premijera i sačuvaju nekoliko stotina mjesta po dubini, koja već imaju, nije odgovoran PES, već neodgovorno ponašanje lidera bivšeg DF-a", navode u PES-u.

Ističu da je Andrija Mandić bio racionalniji u pregovorima, svjestan posljedica po "dubinu" DF-a, ukoliko ne dođe do dogovora.

"Ne isključujemo saradnju po pitanju deblokade institucija i imenovanja u pravosuđu, kako bi se u punoj mjeri primijenila vladavina prava", zaključeno je u PES-u.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније